Analiz
Giriş Tarihi : 21-11-2013 12:01   Güncelleme : 21-11-2013 12:01

HALKIN YÜZDE 51'İ YILMAZ'I İSTEMİYOR

SAMSUN'DAN YILMAZ'A 'HAYIR' Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın kim olacağı Samsun'da merakla beklenirken, aday adayı Osman Genç, aradaki farkı kapattı. Bir araştırma şirketi tarafından yapılan ankette katılımcıların yüzde 51'i Yılmaz'ı tekrar aday görmek istemediklerini belirtirken, yüzde 36'sı Osman Genç'i Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istediklerini belirtti

HALKIN YÜZDE 51'İ YILMAZ'I İSTEMİYOR
BİN 600 KİŞİYLE GÖRÜŞÜLDÜ

New Mind International Eğitim, Danışmanlık ve Araştırma Şirketi tarafından Samsun ili genelinde yapılan 2014 Yerel Seçimleri Samsun Siyasi Eğilim Araştırması'nda Samsunluların çoğunun Yusuf Ziya Yılmaz'ı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak görmek istemedikleri sonucu çıktı. Büyükşehir seçim bölgesinde toplam seçmen sayısı ve hane halkı sayısı dikkate alınarak yapılandırılan anket sorularından oluşan ve açık uçlu sorulara da yer verilen ankette toplam bin 600 kişiyle yüzyüze görüşüldü.

HALKIN YÜZDE 51'İ YILMAZ'I İSTEMİYOR

Ankette "Sizce Samsun'un en önemli sorunu nedir?" sorusuna katılımcılarının yüzde 42.8'i işsizlik, yüzde 19.6'sı ulaşım, 12.6'sı altyapı cevabını verirken, yüzde 6.1'lik kısım ise şehrin gelişmemiş olduğunu düşünüyor. "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ne derecede başarılı buluyorsunuz?" sorusuna ise katılımcıların yüzde 42'si "başarılı buluyorum" derken, yüzde 32'lik bir kısım ise "başarısız buluyorum" yanıtını verdi. Anketin en önemli kısımlarından olan "Büyükşehir Belediye Başkanını tekrar başkan olarak görmek ister misiniz? sorusuna ise katılımcıların yüzde 51'i "hayır" cevabını verirken, yüzde 47'si "evet" dedi.

OSMAN GENÇ FARKI KAPATTI

Önümüzdeki dönemde "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olarak aşağıdaki isimlerden hangisini görmek istersiniz?" sorusunda Yusuf Ziya Yılmaz yüzde 47 oranda kalırken, Osman Genç'in ise halkın yüzde 38'inin desteğini alarak aradaki farkı kapattığı görüldü. Mustafa Çakır'ın oy oranı ise sadece yüzde 5'te kaldı. Ankette yer alan "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna ise katılımcıların yüzde 63'ü AK Parti, yüzde 14'ü MHP, yüzde 9'u CHP yanıtını verdi. 2009 Yerel Seçimlerinde AK Parti'nin oyu yüzde 51, CHP'nin oyu yüzde 22, MHP'nin oy oranı ise yüzde 17 olmuştu.
 
YILMAZ’IN OY ORANI AK PARTİ’DEN 20 PUAN DÜŞÜK

Anketten çıkan sonuca göre, Yılmaz’ın, daha önce manipüle edilen oy oranlarının oldukça altında kaldığı ve her geçen gün oy oranını düşürerek halk desteğini kaybettiği görüldü. Daha önce oy oranı AK Parti’den oldukça yüksek gösterilen Yusuf Ziya Yılmaz’ın, son ankette AK Parti’den 20 puan daha aşağıda oy oranına sahip olduğu gözlenirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mevcut Büyükşehir Belediye Başkanlarından partinin oy oranından daha az oy oranına sahip başkanları önümüzdeki dönemde aday göstermeyeceği biliniyor.
adminadmin