Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-07-2017 09:33   Güncelleme : 05-07-2017 09:33

Haluk Tan: Havaalanının kapatılması samsun’a büyük zarar verecek!

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, Samsun – Çarşamba Havaalanı’nın Ağustos ayında kapatılacak olmasının Samsun’u olumsuz anlamda etkileyeceğini kaydetti.

Haluk Tan: Havaalanının kapatılması samsun’a büyük zarar verecek!

Diriliş Postası Karadeniz Bölge Temsilcisi Recep Yazgan, MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette gündemle alakalı değerlendirmelerde bulunan Haluk Tan, Mayıs ayında bakım ve onarım için kapatılacak olan Samsun – Çarşamba Havaalanının, Samsun’da yapılacak olan 23. Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları nedeniyle Ağustos ayına ertelendiğini, bu ayın Samsun için kritik bir ay olduğunu belirterek, “Ağustos ayı hem üniversite öğrencilerinin Samsun’a gelmeleri, hem turizm ve hem de ticari açıdan çok kritik bir aydır. Bu ayda havaalanının kapatılmasının sonuçları çok ağır olur. Mayıs ayında da ertelenemez denilmesine rağmen olimpiyatlar sebebiyle ertelenen bakım ve onarım takviminin Eylül ayının sonlarına ertelenmesi daha uygun olacaktır” diye konuştu.

EKONOMİK VE SOSYAL BAKIMDAN CİDDİ ZARARI OLUR

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, Samsun  - Çarşamba Havaalanı’nın Ağustos ayında kapatılacak olmasının şehrin ekonomik ve sosyal hayatına büyük darbe vuracağını da kaydederek, “Üniversite öğrencilerinin kayıt için şehrimize geldiği, Fındık hasat dönemi olduğu için tüccarın şehrimize akın edeceği ve Ramazan ve olimpiyatlar nedeniyle tehir edilen turizm sezonunun tam canlanacağı zamanda havaalanını kapatmanın mantıklı hiçbir tarafı yoktur. Ertelenemez denildiği dönemde Mayıs ayından Ağustos ayına ertelenebildiğine göre pekâlâ Ağustos ayından da Eylül’ün sonrasına Ekim’in başına ertelenebilir” diye konuştu.

adminadmin