Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 06-08-2016 09:07   Güncelleme : 06-08-2016 09:07

Haşhaşileri Tanıma Ölçüleri

Bir müftümüz FETÖ’ye mensup olanları tanımak içim son derece yaralı bilgileri paylaşmış. Büyük ölçüde kendi tecrübelerime de uyuyor hatta fazlası da var. Paylaşmak isterim zira bir yapıda şunlar varsa o, paralel yapıdır:

Haşhaşileri Tanıma Ölçüleri

1- MUTLAK İTAAT"i emrediyorsa paraleldir. Talebelerini "Ölünün gassala teslim olması" gibi teslim olmasını ister. Oysa sınırsız ve sorgusuz itaat, ancak Allah'adır.

2- "SORGULATMIYOR" ise paraleldir. Çünkü çürük yapılar sorgulanınca sallanır.

3-"KUTSAL ŞAHSİYET" deniyorsa paraleldir. Çünkü bu kutsallığın altında mehdilik, velilik gibi hipnozlama yapılacaktır.

4-"RÜYALAR" ölçü olmuşsa paraleldir. Her zaman Peygamberimizle görüştüğünü söyleyerek istediğini yaptırma hilesi güder. Oysa ölçü Kur'an ve sahih sünnettir. "Halep oradaysa arşın buradadır!"

5- Sırf KENDİ KİTAPLARI" okutuluyorsa paraleldir. Çünkü kendi ağını kuruyordur. Oysaki Kuran ve sahih sünnet, asıldır. Diğerleri buna tâbidir.

6- Çoğu zaman "ZAYIF VE UYDURMA HADİSLER" kullanıyorsa paraleldir. Çünkü çürük yapısı için sağlam malzeme kullanılamaz.

7- Kur'an'a ve akla aykırı işlerine "HİKMET" diyorsa paraleldir. Karanlık işler çevirmek için hikmet kavramını istismar ederler. Oysa hikmet, Kur'an'da akla "dine uygun, sağlam işler" için kullanılır.

8-"KLİKÇİ" ise paraleldir. İslam, birliği emreder. Paralel ise en iyinin kendisi olduğu yalanını söyleyerek ayrı yapılar oluşturur. Müminlerin yolundan farklı yollar çizerler.

9- Takva yerine "TAKİYYE" yapıyorsa paraleldir. Nifakını takıyye ile gizler. Oysaki "Haramdan hayır olmaz; tıpkı domuzdan kurban olmadığı gibi.

10- "Hoşgörü ve sevgi" kavramlarını yerli yersiz kullanıyorsa paraleldir. Çünkü bu kavramların içini haramla doldurup hain yetiştirecektir. Oysa İslam'da hiç bir kavram takvasız kullanılamaz, yani Kur'an'a aykırı olamaz.

11- "SAF CAHİLLERİ HEDEF" seçiyorlarsa paraleldir. Çünkü uyanıklar, narkozlanamazlar.

12- "HAREKETLERİNDE AŞIRILIKLAR" gözleniyorsa paraleldir. İnsanların duygularını kullanmak için çok ağlama veya çok gülme gibi akrobasileri çok kullanarak tavlama yaparlar.

13- "YANILMAZ" özellik veriliyorsa paraleldir. Oysa Nebi (as) bile yanılmış ve hiç yanılmayan Rabbimiz tarafından düzeltilmiştir.

14- "SÖZLERİ DİN GİBİ" algılanıyor, ayet gibi görülüyorsa paraleldir. Oysa dini Allah koyar. İnsan, ilah değildir. Allah'a aykırı, Allah'a rağmen "helali haram; haramı helal kılma" gibi hüküm koyma şeytanın işidir. Vb.

15- "AKLINI AT" diyorsa paraleldir. Sürüleştirmek için akılsızlaştırır. Talebeyi akılsızlaştırır, fakat kendisi hep akıllı geçinir. Oysa din, akıllılara hitap eder. Onun için delilerin dini yoktur. Akıl da sahih itikada uymak zorundadır. Herkes aklından hesap verecek.

Selam, Kur'an ve sahih sünnet üzere ölçülü, takvalı ve akıllı yaşayan hayırlı insanlara olsun!

 
adminadmin