Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-06-2019 16:34   Güncelleme : 06-06-2019 16:34

Havza’da 7. Çiğdemtepe Festivali Gerçekleştirildi

Hacidede Çiğdemtepe mevkiinde bu yıl 7.’si düzenlene festivalin açılış konuşmasında Festival Kutlama Komitesi ve Havza Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Başkanı Hasan Gümüş festival ile mahalle halkını bir araya getirmek ve yeni nesillere kültürel değerleri öğreterek yaşatılmasını sağlamayı amaçladıklarını aktardı.

Havza’da 7. Çiğdemtepe Festivali Gerçekleştirildi

Karadeniz Rumeli Dernekler Federasyonu Başkanı Kemalettin Altınsoy, gelenek ve göreneklerine sahip çıkmaları gerektiğini ifade ederek; “Katılımcıların Milli Mücadelimizin 100. Yılını ve Ramazan Bayramı kutluyorum.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise gelenek ve görenekleri yaşatmak için insanları bir araya getirmenin zor bir iş olduğunu belirterek; “Bir mübadil olarak sizler ile bir arada olmaktan gururluyum. Düzenlenen bu festival ile birçok hemşerimiz sılayı rahim yaptı. Şimdi dönüş yolculuğu başladı. Allah kazasız belasız evlerine ulaşmayı nasip etsin. Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere de fırsat vermesin.” dedi.

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta’da birlik ve beraberliğin önemine değinerek; “Gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak için insanları bir araya getirmek zor ve meşakkatli bir iştir, bunu başaran dernek yöneticilerimizi ve vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Beşincisi düzenlenen Çiğdemtepe festivalinin yedisine de katıldık. Bu bayrağın altında yaşayan herkes bizim kardeşimizdir.  Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere de fırsat vermesin” dedi.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek’te mübadillerin tarihe yön verilmesinde önemli katkıları olduğunu belirterek; “ Dileğimiz birlik ve beraberlik içerisinde yaşamımızı sürdürmek. Bunun içinde farklılıklarımız ayrım olarak değil kültürümüzün bir rengi olarak görmeliyiz.”dedi.

Konuşmaların ardından başlayan festivalde çeşitler etkinlikler yapıldı.

adminadmin