Gündem
Giriş Tarihi : 26-05-2019 15:00   Güncelleme : 26-05-2019 15:00

Havza'da Toplam 150 Milyon Lira Maliyetli Beş Ayrı Fabrikanın Temeli Atıldı

Vali Kaymak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Havza’ya gelişinin 100. Yıldönümünde, Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen beş fabrikanın toplu temelini protokol üyeleriyle beraber gerçekleştirdi.

Havza'da Toplam 150 Milyon Lira Maliyetli Beş Ayrı Fabrikanın Temeli Atıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından temel atma törenin açılış konuşmasını yapan Arkoz Gaz Beton Sanayi Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Emin Uçar, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu anlamlı günde Havza Organize Sanayi Bölgesi toplu temel atma törenine hoş geldiniz. İçinde yaşadığımız topluma faydalı olmak ülkemizi daha iyi seviyelere çıkarmak, birlikte üretmek, birlikte kazanmak ve birlikte büyümek istiyoruz. Bu amaçla el birliği ederek projemizi hayata geçirmeye karar verdik. Fabrikamız 40 bin metrekare alan üzerinde 15 bin metrekaresi kapalı olacak şekilde projelendirilmiştir. Yaklaşık 150-200 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz. Sanayi yatırımlarımız devam edecek ve bölgemize katkı sağlayacaktır. Bu tesisin kurulmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar yaptığı konuşmasında, “Bugün çok özel bir gün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’ Samsun’a çıkıp 25 Mayıs 1919’da Havza’ya gelişinin 100. Yılıdır. Havza Organize Sanayi 960 dönüm arazi üzerine kurulmuş, 53 tane sanayi parseli 6 adet sosyal tesisten oluşmaktadır. Havza OSB’nin maliyeti yaklaşık 20 milyon TL’dir.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise yaptığı konuşmasında, "Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 100 yıl önce atalarımız 25 Mayıs’ta burada karşılamış ve misafir etmişti. Halkın işgallere tepki göstererek milli bilincin uyandırılmasını sağlayan ilk resmi genelge, burada hazırlanmış ve yayınlanmıştı. Diğer tarihi an ise yakın gelecekte Kuzey Anadolu’nun en büyük sanayi merkezi olacak Havza OSB'de 5 fabrikanın temelini atıyor olmamızdır. İş adamlarımızı tebrik ediyorum. Heyecanımız da, hedeflerimiz de büyük. Her zaman dediğimiz gibi Samsun için taş üstüne taş koyanın yanında olacağız.

Samsun için hayallerimiz var. Biz bu hayalleri siz saygıdeğer hemşehrilerimiz ile gerçekleştireceğiz. En kısa sürede faaliyete geçecek tesislerimiz, ilçemize, halkımıza ve yatırımcı kuruluşlara hayırlı uğurlu olsun. Beş sanayi işletmesi ilçe ve kent ekonomimize önemli katkılar sağlayacak. Burayı yapılan yatırımların ardından önce 10 bin sonra da 20 bin dönüme kavuştururuz inşallah. Kuzey Anadolu’nun, Türkiye’nin en büyük, en ekonomik aktivitesi yüksek bir sanayi bölgesinin merkezi Havza olacak inşallah.” dedi.

Yapılan yatırımın Havza için bir başlangıç olacağını ifade eden Vali Osman Kaymak, "150 milyon TL’lik bir yatırım Havza’da yapılacak. 400 insan da yeni iş sahibi olacak. Samsun’da 2 yıldır görev yapıyorum. Samsun’da 6 tane OSB var. Merkez OSB bin 600 dönüm. Gıda OSB’de yer yok. Bu iki yerde de yatırımcılar yer istiyor. Biz yatırımcıları Havza ve Kavak’a yönlendiriyoruz. Gıda OSB’de 20 dönümlük bir alan için 10’a yakın firma ile görüşmeler yaptık. Yabancı yatırımcıların Samsunu anlatış şeklini hayretle izledim. Millet Samsun’a hayranlıkla bakıyor. Samsun’un konumu, 4 ulaşım yolunun da üzerinde bulunması, limanlarının olması bütün yatırımcılara cazip geliyor. Havza'da bundan geride değil. Havza’da 15 yıllık hasret bugün bitiyor. Merkezde de OSB için yer bulmaya çalışıyoruz ama merkezde bulacağımız yerler her zaman yetersiz olacaktır. Çünkü artık doğa, turizm, deniz ve toprak bunlar çok değerli ve kıymetli varlıklar. Bunları feda etmemiz çok zor. Eninde sonunda bütün Samsun ve bölge Havza’ya gelmek zorunda. Çünkü burası yol üzerinde. Burayı şimdi bin dönüm üzerine kuruyoruz ama 10 bin dönüm genişleme alanı var. Hızlı tren de buradan geçecek. İstanbul’da insanlar bir yerden bir yere gitmek için 1 saatlerini feda ediyorlar.

Biz insanlara Samsun’dan Havza’ya gelin dediğimizde 40 dakikayı uzun buluyorlar ve buraya gelmiyorlar. Hızlı tren geldiğinde Samsun ile Havza birleşmiş olacak. Samsun merkezde başka uygun arazi de olmadığından herkes buraya gelecektir. Bu arsalar yarın çok kıymetli olacak. İnanıyorum ki bu arsalar 3-5 sene içerisinde dolacak ve biz 3-5 yıl sonra 10 bin dönüm için genişleme alanı konusunda çalışacağız. Bugün Havza Organize Sanayi Bölgesinde beş kahraman arkadaşlarımız buraya gelerek kilidi kırdılar. İnşallah diğer yatırımcılara örnek olacaklardır. Ciddi şekilde ihracat hedeflerimiz var. 500 milyar doları kendimize hedef koymuşuz. İnşallah bu hedef doğrultusunda ilerliyoruz. Samsun bu yönüyle büyük potansiyel taşıyor. Türkiye kişi başı gelirini 20-25 bin dolarlara çıkardığı zaman dünyadaki ilk on ekonomi içerisine gireceğiz. Onun için üretmek zorundayız. Kazanmak durumundayız ve güçlü olmak durumundayız. Burada gerçekten bugüne kadar emek veren tüm Kaymakamlarımıza, Milletvekillerimize, Ticaret Odası Başkanlarımıza ve Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu tesislerin Havza'ya hayırlı olmasını diliyor. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. ” dedi.

Daha sonra Vali Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Kemal Zeybek ve diğer protokol üyeleri tarafından dualar eşliğinde basılan butonlar ile 150 milyon liralık beş tesisin temel betonu atıldı.

Temel atma töreninin ardından, Vali Osman Kaymak, Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde 150 milyon TL maliyetli, 400 kişinin istihdam edileceği Gemlikaya Holding Arkoz Gaz Beton Sanayi Ticaret A.Ş.  Euro Caft Döküm, Durşam Makine, Uzunoğlu Yapı ile Günal Gemi fabrikalarının inşaat alanını protokol üyeleri ile birlikte yerinde inceledi.

Törene ayrıca, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, kamu kurum kuruluş müdürleri, yatırımcı Durşam Makine Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi sahibi Ergin Gümüşcü ve Ümit Demirci, Uzunoğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Soner Muhammet Uzun, Euro Caft Döküm Sanayi AŞ Genel Müdürü Mustafa Bakır ve Günal Gemi İnş. Mak. Nak. San. Tic. Ltd. Şti. Yetkilisi Mustafa Günal ile çok sayıda vatandaş katıldı.

adminadmin