Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 04-10-2017 13:17   Güncelleme : 04-10-2017 13:17

Hayaldi Gerçek Oldu

Sevgili okurlarım; milletimiz Kemalizm’in zulmünü o kadar çok yaşadı ki anlatmakla bitmez. Keza birçok yazımda da belirtiyorum bu zulümleri. Bunlardan biride başörtüsü yasağıydı.

Hayaldi Gerçek Oldu

Merve Kavakçı Fazilet Partisi'nden 18 Nisan 1999 seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak seçilmişti ve 2 Mayıs 1999'da TBMM'de yemin törenine başörtülü gelmiş ve geldiğine de pişman edilmişti. Başörtüsü milletvekilliğine hatta vatandaşlıktan çıkarılmasına sebep olmuştu. Bu zulmü gazeteler aşağılayarak manşetlere taşırken köşe yazarları da bundan geri kalmıyordu. Zulüm bu kadar büyüktü yani.

O Gün Mecliste Yaşananlar-Bülent Ecevit:

‘’Burası hiç kimsenin özel yaşam mekânı değildir. Burası devletin en yüce kurumudur. Burada görev yapanlar devletin kurallarına uymak zorundadırlar. Burası devlete meydan okunacak yer değildir. Lütfen bu hanıma haddini bildiriniz!"

Bülent Ecevit’in bu sözleri üzerine meclis karışmış ve Merve Kavakçı Meclisi terk etmek zorunda kalmıştır. Bu durum yüz yıl öncesinde yani Osmanlısında hayaldi ancak Türkiye’de gerçek oldu.

TSK’da Bir İlk Daha:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kararıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) başlatılan "başörtüsü serbestisi" sonrası bir ilk daha yaşandı.

Daha önce Hava Harp Okulu’na kabul edilen başörtülü öğrenciyle bir ilkin yaşandığı TSK’da, şimdi de Kara Harp Okulu’nda (Harbiye), yeni eğitim öğretim yılına tarihinde ilk kez başörtülü bir öğrenci ile girdi.

Bir zamanların Türkiye’sinde hayal olan şimdinin Türkiye’sinde gerçek oldu.

Yüzde 40’lık MTV Zammında Hükümetten Geri Adım:

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sonrası, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, MTV’ye ilişkin açıklamalar yaptı. MTV zammı hakkında konuşan Bozdağ, "Bakanlar Kurulumuz MTV’nin kanun tasarısında öngörülen rakamdan daha makul bir rakama çekilmesi konusunda karar aldı. Bu konuda Naci Bey gerekli çalışmaları bitirdikten sonra yeni rakamı açıklayacak. MTV oranı yapılan iyileştirmeye göre revize edilecektir” dedi. Bakalım şimdi zam oranı yüzde kaç olacak.

Kalın sağlıcakla.

Araştırmacı - Yazar

Ahmet Öztürk

[email protected]

adminadmin