Genel
Giriş Tarihi : 12-04-2020 20:07   Güncelleme : 12-04-2020 20:07

Hayatı Sorgulamak Felsefe ile Mümkün

Felsefe ve aşkı hiçbir zaman hayatınızdan uzak tutmayın.

Hayatı Sorgulamak Felsefe ile Mümkün

İnsanların en büyük hatası hayatın hiçbir anını sorgulama gereği duymuyor olmalarıdır. Bu hayatın içerisinde her anın sorgulanması gerektiğini düşünen insanlar da felsefi sözler ile düşüncelerini ortaya koyabiliyorlar. Felsefe yaşamın belli bir anına ya da dönemine etki eden kavramlardan biri değildir. Aksine insanlığın var oluşundan bu yana aslında felsefenin varlığından bahsedilebilir. Bilginin anlamlandırılmış hali olarak da değerlendirilen felsefe yüzyıllar öncesinden günümüze akıp gelen bir nehir gibidir. Ünlü filozofların sözleri kadar kişilerin kendi düşüncelerini ortaya koydukları ve özgürce bunları tartışabildikleri bir alanda denilebilir. Felsefeyi hayatının her alanında kullanan kişiler düşünebilen ve sorgulayabilen kişilerdir. Gerektiği yerde sıradanlıktan uzaklaşan ve engin düşünceleri ile etrafında kendini hissettiren bireylerdir.

Felsefe ve Aşkı Hayatınızdan Eksik Etmeyin

Felsefe ve aşkı hiçbir zaman hayatınızdan uzak tutmayın. Çünkü kişilerin insan olduğunu ortaya koyan duyguları ve sorgulayan aklıdır. Ne kadar âşık olursanız o kadar mutlu ve ne kadar sorgularsanız o kadar düşünebilen bireyler olursunuz. Anlamlı aşk sözleri ile aşkınızın yüceliğini tüm dünyaya duyurabilir ve engin düşünceleriniz ile toplumun önünde giden kişilerden biri olabilirsiniz. İnsanların hayatın her anını sorgulaması birçok çevre tarafından hoş karşılanmasa da yeni yürümeye başlayan bir çocuğun merakı ile dünyayı anlamaya çalışmak aslında hakikate ulaşmanın da yegâne yollarından biridir.

Hayatın Amacını Bulmanın En İyi Yolu

Hayatın amacını bilmeden yaşamak kişilerin koskoca bir ömrü bomboş geçirmesi demektir. Böyle zamanlarda kendinizi dipsiz bir kuyunun kör karanlıklarında bulabilir ve oradan çıkmak için bir merdiven arayışına girebilirsiniz. İşte sizin hayatınızın dipsiz kuyusunun merdiveni de felsefe ve aşktır. Hem felsefe ile içinde bulunduğunuz karanlıktan kurtulabilir hem de aşkı en temiz ve saf hali ile yaşayarak yüreğinizin huzur ile dolmasını sağlayabilirsiniz. Felsefe ile ilgili söylenmiş birçok derin anlamlar içeren sözleri sosyal alanlarda paylaşabilir ve hayata dair olan tüm fikirlerinizin çevrenizdekiler tarafından öğrenilmesini sağlayabilirsiniz. İnsan olarak hayatın her anını sorgulamalı ve yaşanılan her ana anlam kazandırmalısınız. Hayatın amacını bulmak felsefeyi tüm yaşamınıza yaymaktan geçer.

adminadmin