Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-11-2018 10:33   Güncelleme : 19-11-2018 10:33

Hayati Tekin Büyükşehirde ittifak adayı mı!

Hayati Tekin Büyükşehirde ittifak adayı mı!

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu, Akasyamhaber’in Hayati Tekin’in İYİ Parti CHP İttifakının adayı haberine açıklama getirdi.

Güleroğlu, “ Hayati beyin bağlı olduğu bir parti kimliği var. Partisinin kararını bilemeyiz. Bizde adaylık başvuruları  1-12 aralık tarihlerinde yapılacak. Önümüzde epey bir süre olmasından dolayı henüz bu konular üzerinde konuşmak çok erken” ifadelerini kullandı.

Akasyamhaber, Samsun’da CHP ile İYİ Parti arasında Tekkeköy eski Belediye başkanı ve eski Milletvekili Hayati Tekin’i ortak aday gösterme müzakerelerin devam ettiğini yazmıştı.

Ortak aday konusunda Hayati Tekin’in henüz ikna olmadığı ve bir başka bilgiye göre ise Tekin’in şartlı bir şekilde adaylığa sıcak bakabileceği iddia ediliyor.

Tekin’in Samsun Büyükşehir Adayı olmak için CHP-İYİ PARTİ arasında Atakum ve İlkadım ilçelerinde de ortak aday çıkartılmasını ve adayların belirlenmesi hususunda kendisinin belirleyici olmak istediği ancak bu noktai nazara İYİ PARTİ il başkanı Recep Güleroğlu’nun İlkadım Belediye Başkan adaylığını düşündüğü için sıcak bakmadığı da gelen bilgiler arasında.

CHP-İYİ PARTİ cephesinde Hayati Tekin ile ilgili olarak son gelişme ise Hayati Tekin ortak adaylık ile ilgili Muharrem İnce ile görüştüğü ve Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu ile görüşerek meseleyi MYK’ya taşıyacağı yönünde.

adminadmin