Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-02-2019 15:28   Güncelleme : 14-02-2019 15:28

Hayati Tekin: Raylı sistemin yeraltına alınması mantıklı değil!

Hayati Tekin: Raylı sistemin yeraltına alınması mantıklı değil!

Millet İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin basın mensupları ile bir araya geldi. Tekin basın toplantısında raylı sistemden parkomat uygulamasına kadar birçok konuda hem projelerini hem de Samsun’u nasıl şekillendirmek istediğini anlattı.

Tekin bütün rakipleri ile bir arena da karşı karşıya gelerek münazara etmek istediğini söyleyerek; “Basın olarak siz buradasınız. Ben tüm adayları halkın karşısına hep birlikte çıkıp projelerimizi anlatmayı ve karşılıklı münazara etmeyi isterim. Buradan da davetimdir” dedi.

RAYLI SİSTEMİN YER ALTINA ALINMASI MANTIKLI DEĞİL

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir’in raylı sistemi yer altına alacağına yönelik yaptığı açıklamaları eleştiren Tekin; “ Raylı sisteme 110 milyon Euro para harcandı. Şimdi bunu yer altına almak 90 milyon Euro ek maliyet demek. Türk lirası ile 600 milyon lira. Daha yeni yapılan raylı sisteme bu parayı tekrar harcamak haram değil mi? Bu milletin parasına yazık değil mi? Peki trafik sıkışıklığı olan noktalarda ne olacak? Özellikle Türk-İş kavşağında meydana gelen kilitlenme çok ciddi bir sorun. İyi de bunu 110 milyon Euro’yu harcayıp yaptığınız bu projenin başında neden düşünmediniz? Günübirlik planlamalar ile bu memleket kalkınamaz. Şimdi Hayati Tekin ne yapacak? Hayati Tekin o kavşağa bir bat çık yaparak o noktanın trafiğini rahatlatacak ve elde kalan 90 milyon Euro ile Mert Irmağı’nın yanından doğru Duru Şehir’in üst tarafından Eğitim Araştırma Hastanesi’ne ve oradan da şehirlerarası otogara ulaşan yeni bir raylı sistem hattı oluşturacak. Ben hep söylüyorum; Samsun güneye doğru büyümek zorundadır. Samsun’un geleceği buradadır. Bu projeyi hayata geçirdiğimizde de şehrin güney istikametinde büyümesine büyük destek sağlayacak” ifadelerini kullandı.

PARKOMAT KALKACAK MI?

Hayati Tekin parkomat ile ilgili yaptığı açıklamada da parkomatın artık fahiş fiyat uygulayan ve vatandaşın faydasına değil zararına olan bir uygulamaya dönüştüğünü belirterek; “Parkomat gerçekten pahalı bir sistem halini aldı. Bir de vatandaşların birçoğu icralık. Ama ‘Biz onu kaldıracağız bunu değiştireceğiz’ demiyoruz. Ben hayatım boyunca da kararlarımı böyle almadım. Parkomat olan bölgelerde halka orada yaşayan vatandaşlara soracağız. O vatandaşlar parkomatı kapılarının önünden kaldırmamızı isterlerse kaldırırız. İstemezlerse devam ettiririz. Ama bu şekli ile devam ettirmeyiz. Vatandaşın bir simit almaya parasının olmadığı bir devirde ’Ver parayı vermezsen icraya veririm’ Bunu yapamayız.

Aynı durum İstiklal Caddesi (Çiftlik Caddesi)’nin tekrar trafiğe açılması konusunda da var. Orada esnaf şuan yayalaştırma yapılan caddenin yeniden trafiğe açılmasını istiyor ama biz göreve gelirsek bunu hem orada yaşayan vatandaşlara soracağız hem de oradaki esnafa soracağız. Sonra bu caddenin tekrar araç trafiğine açılmasının alt yapısının uygunluğunu ve ne tür çalışmalar yapacağını inceleyeceğiz. Ondan sonra karar vereceğiz. Hayati Tekin vatandaşa sormadan hiçbir iş yapmayacak” şeklinde konuştu.

Mustafa Bilik / Samsunsonhaber

adminadmin