Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-04-2017 11:45   Güncelleme : 25-04-2017 11:45

Haydi Baba Camiye Projesi

TÜGVA Samsun ve SAMİMDER işbirliğiyle başlatılan ‘Haydi Baba Camiye Projesi’ büyük ilgi gördü. Her cumartesi babalar ve çocukları sabah namazında caminde buluşuyor.

Haydi Baba Camiye Projesi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsun Temsilciliği ve Samsun İmam Hatipliler Mezunlar ve Mensuplar Derneği’nce (SAMİMDER) ‘Haydi Baba Camiye Projesi’ başlatıldı.

Dinin temeli olan ‘Namaz’ ve İslam dininin güzellikleri, dinin en iyi şekilde öğrenilmesi, çocukların camiye alıştırılması, güzel ahlak gibi konu başlıkları altında başlatılan ‘Haydi Baba Camiye Projesi’ TÜGVA öncülüğünde start aldı.

Her hafta cumartesi günleri sabah namazıyla birlikte babalar ve çocukları Büyük Cami’nde buluşmaya başladı. Sabah namazının ardından hocalar gözetiminde dini bilgiler verilirken, camiler de ibadet, özellikleri anlatılıp çocukların akıllarındaki tüm sorular da cevaplandırılıyor.

Babalar ve oğulları tek hak dini olan İslam’ı en iyi şekilde öğrenme imkanı bulurken, sosyal bir kaynaşmada sağlanıyor. Etkinlik sonunda ise sabah kahvaltısı ile sohbet ediliyor.

Etkinlik hakkında bilgi veren TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu, ‘Haydi Baba Camiye Projesi’nin manevi anlam ve bütünlüğünün yüksek olduğunu söyledi.

Çocukların büyük bir kaynaşma ile proje kapsamında velileriyle birlikte camide buluşturulduğunu belirten Durmuşoğlu, “Dinimizi çocuklarımıza en iyi şekilde öğretmen zorundayız. Camilerimiz le onları buluşturmak, ellerine Kuran-I Kerim alıp, okumalarını sağlamak yapacağımız en büyük iyilik ve güzelliklerden biri olacaktır. Tek hak dini olan İslamı hazırladığımız proje ile çocuklarımıza en iyi şekilde anlatmak istiyoruz.  Her hafta cumartesi günü sabah namazında çocuklarımız velileriyle birlikte geliyor, namazlarını kılıyor, camiyi, orada yapılan dini vecibeleri görüyor. Sonrasında alanında uzman hocalarımız tarafından kendilerine bilgiler aktarılıyor. Bu projeyi çok önemsedik ve herkesim den büyük destek gördük. Tüm vatandaşlarımızı cumartesi sabah namazında Büyük Camine davet ediyoruz.“ dedi.

adminadmin