Türkiye
Giriş Tarihi : 03-08-2020 15:26   Güncelleme : 03-08-2020 15:26

Hayvan Bakım Merkezi’nde Yaralı Hayvanlar Tedavi Ediliyor!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından yaralı olarak bulunan ebabil kuşu, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’nde tedavi altına alındı.

Hayvan Bakım Merkezi’nde Yaralı Hayvanlar Tedavi Ediliyor!

Ayağı kırık halde Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından bulunarak Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilen ebabil kuşu, Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’nde tedavi ediliyor. Ebabil kuşunun 3 haftadır merkezde tedavi edildiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Paria Tabatabaei, “3 hafta önce ayağı kırık halde merkezimize getirildi. 3 haftalık daha tedavi süreci var” dedi.

Klinikte tedavi altına alınan ebabil kuşunun iyileşme sürecinin hızla ilerlediğini ifade eden Tabatabaei, “Ebabil kuşları, sadece üremek için yere konuyor. Gece ve gündüz sürekli uçuyorlar. Diğer kuşlardan farklı olarak tüm hayatlarını uçarak geçirebiliyorlar. Tedavisi tamamlandığında biz de onu doğaya bırakacağız” diye konuştu.

SOKAKTA YARALI BULUNDU, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEDAVİ ETTİ

Geçtiğimiz Nisan ayında karın bölgesindeki yarayla sokakta bulunarak Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Merkezi’ne getirilen kedi iyileşti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından sokakta yaralı halde bulunan kedi, Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Merkezi’nde tedavi edildi. Karın bölgesinde bulunan şiddetli enfeksiyon nedeniyle ilk müdahalesi yapılan kedi, 2 hafta süren tedavinin ardından iyileşti. Büyükşehir Belediyesi’ne ait ‘Kedi Kasabası’nın da adeta maskotu olan kediye ‘Şila’ adı verildi. Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi Veteriner Hekimi Begüm Gönülay, “Bize geldiğinde açık yara sebebi ile tüm karın bölgesindeki deri dokusu nekroze (doku ölümü) olmuş ve yara bölgesi açılmıştı. Şiddetli enfeksiyonu vardı. İlk müdahalesini yaptıktan sonra enfeksiyonu kontrol altına aldık ve yara bölgesini iki haftalık bir süreçte iyileştirmeyi başardık. Ardından kısırlaştırdık ve şu an kedi kasabamızda bizim misafirimiz. Adını Şila koyduk. Bize çok alıştı” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN