Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 11-07-2014 13:40   Güncelleme : 11-07-2014 13:40

HAZİRAN AYINDA FİRMALARIN KASİYER İHTİYACI ARTTI

Yenibiris.com’un mavi yakalılara özel olarak hayata geçirdiği Yenibireleman.com’da, Mayıs ayında olduğu gibi Haziran ayında da firmalar en çok Garson ve Komi aradı. Mağazaların kasiyer ilanlarında da artış oldu.

HAZİRAN AYINDA FİRMALARIN KASİYER İHTİYACI ARTTI
Aralık 2013’te Yenibiris.com tarafından mavi yakalı çalışanlar ile kurumları bir araya getirmek hedefiyle hayata geçirilen Yenibireleman.com, Haziran ayına ait verilerini açıkladı. Verilere göre geçtiğimiz ay en çok aranan pozisyonlar bu ay da değişmedi. Garson ve Komi listenin ilk sırasında yer aldı.
 
GARSON-KOMİ %6,63

TEMİZLİK ELEMANI %4,59

KASİYER %4,25

VASIFSIZ ELEMAN %2,90

TEZGAHTAR %2,73

MUTFAK ELEMANI %1,55

BARİSTA %1,38

MOBİLYA USTASI %1,38

OTO YIKAMA ELEMANI %1,21

REYON GÖREVLİSİ %1,21
 
Turizm bölgelerinin hareketlenmesiyle tatil tesislerinin, kafe, bar ve restoranların Garson arayışı Nisan ayıyla birlikte başlamıştı. Mayıs ayında Garson arayışının yanı sıra Komi de en çok aranan pozisyonlar arasındaydı. Haziran ayı raporunda da, en çok aranan pozisyonlar yine Garson ve Komi oldu. Yenibireleman.com’da yer alan Garson ve Komi ilanlarının birçoğunda aranan şart, deneyimli ve yüksekokul bitirmiş olmak. Otellerde ise öncelikli tercih, İngilizce bilgisi.
 
Rapordaki en büyük sıçrama, Mayıs ayında sekizinci sırada yer alırken, Haziran ayında üçüncü sıraya yerleşen Kasiyer pozisyonunda oldu. Mutfak elemanı da yine Haziran ayında en çok yayınlanan pozisyonlar arasında yer aldı. Bu ay listeye yeni eklenen diğer pozisyonlar ise Mobilya Ustası, Oto Yıkama Elemanı ve Reyon Görevlisi.
 
İlk üç il değişmedi
Yenibireleman.com’da Haziran ayında, bir önceki ay olduğu gibi en çok mavi yakalı eleman arayışının gerçekleştiği ilk üç il Ankara, İstanbul ve Bursa oldu. Bu ay Balıkesir sekizinci sıradan listeye girerken, geçtiğimiz ay 9. sırada yer alan Kayseri ise bu ay listede yer almadı.
 
Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kâmil Özörnek konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Yenibireleman.com, kurumlar ile mavi yakalı çalışanları buluşturmaya devam ediyor ve giderek de büyüyor. Yaz ayları ile birlikte turizm-otelcilik ve hizmet sektörlerinde garson ve komi pozisyonlarında alımlar hızlandı. Mağaza açılışları ve sektördeki yüksek oranda çalışan sirkülasyonu sebebiyle eleman alımları hızlanan perakendecilik sektörünün de öne çıktığını görüyoruz. Bu sektörlerde hareketlilik yaz boyunca sürecektir.”
adminadmin