Siyaset
Giriş Tarihi : 20-07-2020 12:59   Güncelleme : 20-07-2020 15:52

HDP’nin Kadına Şiddet ve Tecavüzüne Fezleke Hazırlandı

Bugüne kadar Türkiye’yi karalamak için iftira atan herkesin kirli çamaşırları ortaya saçıldığında görüldü ki mesele hiç de öyle anlatıldığı gibi değil.

HDP’nin Kadına Şiddet ve Tecavüzüne Fezleke Hazırlandı

Son günlerde HDP’de patlak veren tecavüz skandalı büyürken yine aynı manzara yaşanıyor. İftiracılar itiraflarında boğuluyor.

 

HDP’nin kirli sicili, partinin Muş Milletvekili Mensur Işık’ın, öğretmen eşi Ebru Işık’ı darp ettiğinin ortaya çıkmasıyla deşifre oldu. Ardından HDP’li Tuma Çelik’in evli ve çocuklu bir kadına kahve ikram etme bahanesiyle tecavüz ettiği ifşa oldu. Ancak bu kirli olaylar silsilesi bu kadarla sınırlı kalacağa benzemiyor.

 

Belçika’da yaşayan Süryani gazeteci Aydın Aslan, “Son bilgilere göre, Tuma’nın yüz kızartıcı şuçu 3’e çıktı. Ben şahsen bu kadınlardan birisine ulaştım ve aldığım bilgiler bunların doğru olduğu ihtimalini oldukça güçlendirdi. HDP, Tuma Çelik konusunu perdelemek için yalan üretiyor’’ dedi.

HDP’li Tuma Çelik tarafından tecavüze uğradığını söyleyen D.K, savcılığa verdiği ifadede yaşananları tek tek anlattı. Mağdur kadın D.K, HDP’li Çelik’in kendisine önce kahve içirip sonra tecavüz ettiğini söyledi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

 

Son günlerde HDP’de patlak veren tecavüz skandalı büyüyor. Belçika’da yaşayan Süryani gazeteci Aydın Aslan, HDP’li Tuma Çelik’in 1 değil tam 3 ayrı kadına tecavüz ettiğini söyledi. HDP’nin kirli sicili partinin Muş Milletvekili Mensur Işık’ın, öğretmen eşi Ebru Işık’ı darp ettiğinin ortaya çıkmasıyla gün yüzüne çıktı.

 

Türkiye’ye durmadan olmadık karalama kampanyalarıyla çamur atanların ipliğini pazara çıkaran süreç HDP Muş Milletvekili Mensur Işık’ın öğretmen eşini darp ettiğinin öğrenilmesiyle başladı.

 

Arından yine aynı yapının milletvekili HDP’li Tuma Çelik’in evli ve çocuklu bir kadına kahve ikram etme bahanesiyle tecavüz ettiği ifşa oldu. Ancak bu kirli olaylar silsilesi ne bu kadarla sınırlı ne de ardı arkası geleceğe benziyor. Zira Belçika’nın başkenti Brüksel’de yaşayan Süryani gazeteci Aydın Aslan, “Orta Doğu kafası Asuri ve Süryanileri temsil etmeyen Süryani vekil Tuma Çelik” başlığı ile sosyal medyada paylaştığı bir yazıda şok bilgiler paylaştı.

 

1 DEĞİL 3 AYRI KADINA TECAVÜZ

Süryani asıllı HDP’li vekil Tuma Çelik’in birçok kadına tecavüz ettiği yönündeki iddialara dikkat çeken gazeteci Aslan şunları söyledi: “Son bilgilere göre Tuma’nın yüz kızartıcı şuçu 3’e çıktı. Ben şahsen bu kadınlardan birisine ulaştım ve aldığımı bilgiler bunların doğru olduğu ihtimalini oldukça güçlendirdi. HDP Tuma Çelik konusunu perdelemek için yalan üretiyor.’’

 

KAN DONDURAN İFADELER

HDP’li Tuma Çelik tarafından tecavüze uğradığını söyleyen D.K, savcılığa verdiği ifadede yaşananları tek tek anlattı. Mağdur kadın D.K. HDP’li Çelik’in kendisine önce kahve içirip sonra tecavüz ettiğini söyledi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı fezleke düzenleyerek tecavüzle suçlanan HDP’li Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

 

HDP’li Tuma Çelik’in tecavüz ettiği D.K., Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’na 25 Aralık 2019’da verdiği ifadesinde şunları söyledi: “HDP Milletvekili Tuma Çelik seçimde birlikte çalışmayı teklif etti. Çocuklarım olduğunu ve aile içi sorunlarım bulunduğunu söyleyip kabul etmedim. Ama Çelik, ‘Amca kızı gel bize gidelim, hem bir kahve içer hem de sorunlarını konuşuruz’ dedi. Beni Süryani Dernekleri Federasyonu Başkanı E.T.’nin Mardin Midyat’taki evine götürdü. Evde kahve içtikten sonra bana tecavüz etti. O gün, özel günümdü. Salondaki kanepenin üzeri kan lekesi oldu.

 

TERÖRİSTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

HDP’nin Mardin’de gerçekleştirdiği, yönetim kadrosunun katıldığı belediye adayları tanıtım toplantısında, Çelik’in terör örgütü PKK’yı ve teröristleri övücü marş okunurken, teröristler için saygı duruşunda bulunduğu da haberlere yansımıştı. Hatta tecavüz skandalı sonrasında istifa eden HDP’li Tuma Çelik’in bu saygı duruşunda bulunduğu anın fotoğrafları da deşifre oldu.

 

“Seni öldürmekten beter ederim”

Mağdur kadının duyanların kanını donduran ifadeleri bu kadarla sınırlı değil. D.K. ifadesinde ayrıca: Çelik’e, ‘Seni partiye şikayet edeceğim’ diye bağırdım. Bana, ‘Eğer bu duyulursa ben vekilim, dokunulmazlığım var.

 

Olmadı siyasi hayatım biter, giderim Avrupa’da yaşarım. Yöre halkı benim için ‘Erkektir bir zamparalık yaptı’ der. Ama sen, eşin ve çocukların insan içine çıkamazsınız’ dedi” sözleriyle nasıl tehdit edildiğini de anlattı. Hal böyleyken, D.K. ile HDP’li vekil arasında WhatsApp görüşmeleri de dosyaya girdi.”

 

Başsavcılık, yeterli ve kanuni  delilin mevcut olduğunu belirterek fezleke hazırladı.

 

Türkiye düşmanlığını gizlemedi

HDP’li Tuma Çelik’in geçen yıl sözde Pontus Rum Soykırımı olduğunu ileri sürerek Türkiye düşmanlığını sergilemişti. Sosyal medyadan 19 Mayıs 2019 tarihinde sözde Pontus Rum Soykırımı hakkında paylaşımda bulunan Çelik utanmadan “Pontus Rum soykırımında hayatını kaybedenleri saygıyla anıyorum. Geçmişle yüzleşerek adaleti sağlayabilir ve barışı inşa edebiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

Diriliş Postası - Muhammed  Şimşek

Recep YAZGANRecep YAZGAN