Gündem
Giriş Tarihi : 20-03-2014 14:17   Güncelleme : 20-03-2014 14:17

HEDEFTE METİN BURMA MI VAR?

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma hakkında Facebook üzerinden çeşitli belgeler yayınlanmaya başlandı..

HEDEFTE METİN BURMA MI VAR?
Hamiyet Belgrat isimli kullanıcı tarafından yayınlanan belgelerde,  Atakum Belediyesi yönetici ve idarecileri Metin Burma da dahil olmak üzere teker teker numaralandırılarak haklarında bilgiler veriliyor.

İşte o bilgiler ve isimlerin bazıları:

1 NUMARA METİN BURMA ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI

2004 Seçimlerinde SHP’den Atakum Belediye Başkan Adayı oldu kaybetti.  Beleidye Başkanlığı sırasında Çağdaş Kenti amcaoğlu Oğuz Burma ile birlikte yaptı.  Aslında işi Oğuz Burma yaptı, kendisi özel imar planından sağladığı rantı aldı.. Oğuz Burma’dan verdiğinden çok aldığı için araları açıldı.  Aile büyükleri de devreye fayda etmedi. Oğuz Burma 12 senedir konuşmuyor ve her yerde Metin Burma gerçek yüzünü ve nasıl biri olduğunu anlatıyor..

2004 – 2009 yılları arasında Atakum’da doğalgaz işine giren Burma, iflasın eşiğine geldi. 2009 seçimleri onu kurtardı.  Eğer seçilemeseydi Trabzon’a gidecekti çünkü iflas edecekti. Binmeye arabası dahi yoktu, kredi kartları son kurşuna karda doluydu. Eniştesi ve akrabası Detay Aydınlatma sahibi Cengiz Can üzerine kredi çekip kullanıyordu.. Çocuklarını zor okuttu.. Ailesinden destek alarak günlerini geçirdi. 2009 seçimlerinde CHO’den aday olabilmek için Dönemin Samsun Milletvekili Suat Binici’ye yanaştı. Metin Burma CHP’deyken Baykal’a karşıydı. Bu yüzden CHP’den ayrılmış, SHP’ye geçmişti. 2004 yılında da CHP’ye geçemediği için SHP’den aday olmuş, İşçi Partisi, TKP, SİP, HADEP ile ittifak yapmasına rağmen seçimi kaybetmişti. Bu sefer tek şansı olan CHP’den aday olmaktı. Aday olmak için her isteği yapmaya, her sözü vermeye hazırdı. Araya Suat Hayri Erdönmez girdi. 

 2 NUMARA SUAT HAYRİ ERDÖNMEZ ATAKUM BELEDİYE MECLİS ÜYESİ MECLİS BAŞKAN VEKİLİ

10 kere batmış 5 çıkmış, havada bulup tavada yiyen, yıllarca 2 yakası bir araya gelmeyen, ne yaptıysa başarılı olamamış, borçlarından kaçak göçek yaşayan, parayı bulduğunda gecelere akan, 2009 yılında Milletvekili Suat Binici ile ortak ilgi alanlarından dolayı arası iyi olan bir kişidir.

Metin Burma ile Suat Binici arasında köprü kurarak, Suat Binici’yi ikna edip Metin Burma’yı CHP’den aday olması için alışmıştır.

Seçimleri kazanan bu ekip seçim sonrası belediye başkanı seçilen Metin Burma ile 1. Sıradan Belediye Belediye Başkan (meclis?) Adayı olan Suat Hayri Erdönmez'in de ortak yönleri ikisinin de ekonomik durumunun kötü olması ve borçlarının olmasıydı.

Yapacakları tek iş borçlardan kurtulmaktı. Bunun için de bir sistem kurup gelir elde etmeliydiler. İlk önce bunun için kadro oluşturmalıydılar.

Ve Metin Burma’nın ablası Hava Berber’in damadı Yasin Başer işe alındı..

3 NUMARA ÜMİT YASİN BAŞER ATAKUM BELEİDYESİ SATIN ALMA MÜDÜRÜ

Şirket işçisi olarak işe başladı.. CHP Gençlik Kollarında görev yaptı.. İşi olmayan iş bulamayan parti işlerini yapan bir kişiydi, hiçbir geliri yoktu. Çok zor şartlar altında hayatını sürdürmeye çalışıyordu..

Atakum İmar İnşaat ltd. Şti’ye Genel Müdür oldu. 2012’de istisnai kadrodan KPS’siz, sınavsız zahmetsiz memuriyete geçti. Belediyenin özel kalem müdürlüğü kadrosunu aldı. Metin Burma haksız kazanç ve rant veriminden dolayı ödüllendirdi. Belediyedeki bütün satın almalar ve satın alma şeklindeki hizmet alımları amirliği konumunda..

Metin Burma’nın ablası Havva Berber’in damadı.. Vahit Berber Metin Burma’nın eniştesi. Ümit Yasin Başer’in kayınpederi. Samsun’a geldi her günü belediyede yandan iş takip ediyor.

Ümit Yasin yeni cip aldı. Harcamaları ve yaşantısı çok dikkat çekiyor. Eşi Özge Berber Başer mimar. Beleidyede çalışıyordu ayrıldı beleidyenin imkanları ile beleidyeden iş takip ediyor..

Ümit Yasin Başer son üç yıldır, Metin Burma’nın oğlu Murat Burma’nın bilgisi ile hareket ediyor. Satın alma talepleri, Ümit Yasin Başer’e geliyor, Murat Burma ile paylaşıyor. Murat burma’nın ulaşabileceği bir konu ise süreci Murat Burma yönetiyor..
 
Facebook’ta Hamiyet Belgrat ismiyle çeşitli belgeler paylaşan o profile ulaşmak için tıklayınız:

 https://www.facebook.com/hamiyet.belgrad?fref=ts
adminadmin