Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-12-2018 11:22   Güncelleme : 07-12-2018 11:22

Helal Expo Fuarı'nda Samsun Pidesine Büyük İlgi

Helal Expo Fuarı'nda Samsun Pidesine Büyük İlgi

İstanbul’da düzenlenen 6’ncı İslam Birliği Teşkilatı (İİT) Helâl Expo Fuarı’nda Karadeniz mutfağı tanıtıldı. Fuarda katılımcılar tarafından Samsun pidesi de ilgi odağı oldu.

29 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında İstanbul Yeni Kapı Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenen ve yaklaşık 200 firmanın katıldığı fuarda Samsun Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (SAMAPDER) Karadeniz mutfağını ve Samsun pidesini tüm dünyaya tanıttı.

Fuarda Karadeniz mutfağının ve Samsun pidesinin ilgi gördüğünü belirten SAMAPDER As Başkanı İbrahim Keskin, “Cumhurbaşkanlığı himayelerinde dünya Helal Expo Fuarı, Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TASPAKON), Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (KARAPAFED), Samsun Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (SAMAPDER) olarak Karadeniz mutfağımızı ve Samsun pidemizi dünyaya tanıtma imkanımız oldu. Ziyaretçilerimizin Karadeniz yemeklerine ve pidemize karşı ilgisi çok fazla olması bizi memnun etti. KARAPAFED Kadın Kolları Başkanı Sema Kamalı öncülüğünde bütün gayretli çalışmalarımız ile milli mutfak değerlerimizi korumaya devam edeceğiz” dedi.

 

adminadmin