Genel
Giriş Tarihi : 06-02-2019 08:21   Güncelleme : 06-02-2019 08:21

Her Açıdan Sağlıklı İş Hayatı

İş hayatınızda her daim kendinizi güvende hissetmek istersiniz.

Her Açıdan Sağlıklı İş Hayatı

Herhangi bir kaza ile karşı karşıya kalmak istemez kimse bunun için şirketlere OSGB hizmeti sağlanmaktadır. OSGB Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi’nin kısaltması olup şirketlere verilen OSGB hizmeti, kanunlar çerçevesinde şirketlerde çalışması zorunlu olan iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi sağlanmasıdır.

İş güvenliği uzmanı olmak için eğitim almak gerekir alınan eğitim sonrasında ÖSYM’nin yılda iki kez yapmış olduğu iş güvenliği uzmanı sınavlarına girip kazanmanız gerekir. Böylece firmalarda iş güvenliği uzmanı hizmeti verebileceksiniz. İş hayatında duyduğumuz, yaşadığımız ya da haberlerde sıkça karşılaştığımız iş kazalarını önlemek amacıyla çalışan iş güvenliği uzmanları çalıştıkları firmanın içerisinde belli çalışmalar yapar. Bu çalışmalar arasında çalışanların iş hayatlarında sağlıklı olmaları, iş kazaları yaşamamaları için alınan önlemler yer alır. İş güvenliği uzmanı eğitimi almak isteyen kursiyer adayları bu: https://www.yontemakademi.com.tr/ sayfayı ziyaret ederek nitelikli bir eğitim kurumu olan Yöntem Akademi ile iletişime geçebilirler.

Hijyenik Çalışma Sahaları

Şirketlere OSGB hizmeti için iş güvenliği uzmanları çalıştıkları firmanın her bir ortak alanını kontrol ederek olumsuz etki oluşturabilecek her ayrıntıyı not alır. Aldıkları notları değerlendirerek en kısa sürede tehlike oluşturabilecek her ihtimali ortadan kaldıracak adımlarda bulunurlar. İşyeri hekimliği eğitimlerinde de bunlara ek olarak doğal afet, kaza, yangın gibi ani müdahale gerektiren acil durumları hesaplayarak şirkette bulunan her bir çalışanın sağlığına hiçbir zarar gelmeyecek şekilde yıl başından planlarını yapar. Bu alanlara ortak banyolar, tuvletler, yemekhane, kantin, soyunma odalarının hijyen kontrolleri de dahildir.

İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi olmak isteyenler Yöntem Akademi’nin de sunmuş olduğu işyeri güvenliği uzmanı eğitimine ek olarak işyeri hekimliği eğitimlerine katılarak eğitimi sonunda sınava girerler ve c sınıfı işyeri güvenliği uzmanı belgesi alırlar. A sınıfı belgesi almak isteyen iş güvenliği uzmanları kanunlar ile belirli maddelere tabii tutulurlar.  

Temel eğitim programları dahilinde farklı işkollarının iş kazaları, meslek hastalıkları ele alınır. Detaylı şekilde hastalıkların nedenleri ve nasıl en aza indirilebilecekleri hakkında eğitimler verilir. Her iş kolunun ihtiyacı olan iş güvenliği uzmanları farklı farklı alanlarda hizmet verebilmek için eğitimlerini ona uygun alırlar. Eğitimler de bu detayı atlamayarak her iş koluna uygun eğitimler verilir ve kursiyerler bu eğitimlerin sınavına tabii tutulur.

Farklı Sektörlerde de Güvenli Çalışma Ortamı

İş güvenliği uzmanı eğitimlerinde ve işyeri hekimliği eğitimlerinde genel hukuk, iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin verilmesinin yanı sıra işyerlerinde oluşabilecek olumsuz riskleri biyolojik, fiziksel, psikososyal ve kimyasal olarak maddelere ayırıp bunların altında ayrıntılı bilgi vermeyi amaçlayan Yöntem Akademi eğitimlerinde her zaman daha iyisine gitmek arzusundadır. Kursiyerler eğitimlerin oldukça yeterli olmasından dolayı iş güvenliği uzmanı olma aşamalarını geçerken hiçbir engele takılmazlar. Siz de kaliteli eğitim içeriklerine sahip bir kurumda işyeri hekimliği eğitimi almak isterseniz Yöntem Akademi en iyi seçenek.

Kursiyerlerin ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavlarda başarılı olmaları için çalışacakları kurumlarda kullanılan araç, gereçlerden ve ekipmanlardan ortaya çıkan risklerin ve bu riskleri nasıl ortadan kaldıracaklarının eğitimleri de verilmekledir. İşyeri hekimliği eğitimlerinde farklı sektörlerin iş kazalarını, meslek hastalıklarını, çalışma ortamlarında ki ortaya çıkabilecek riskleri Yöntem Akademi’nin sağlamış olduğu eğitimlerde denetlenmesi, alınması gereken önlemler, yıl planlamasının da dahil nasıl yapılacağı hakkında kursiyerleri bilgilendirmek hedefler arasında yer alır. Her tür tehlikeli durumların yönetimi ile ilgili kursiyerlerin bilgilendirilmesi kursların en önemli görevidir.  

adminadmin