Sağlık
Giriş Tarihi : 05-04-2018 14:44   Güncelleme : 05-04-2018 14:44

Her iki erkekten biri bu dertten muzdarip!

Prostat hastalıkları, 45 yaş sonrası her iki erkekten birinin tanıştığı, sık rastlanan bir sağlık sorunu. Yaygın görülmesi, tıbbi gelişmeler sayesinde erken tanı ve tedavideki başarı oranının giderek artması, prostat hastalıklarının günümüzde daha da önem kazanmasına neden oluyor.

Her iki erkekten biri bu dertten muzdarip!

 İşte bu alanda yenilikçi ve umut verici gelişmelere imza atmak üzere Acıbadem Ankara Hastanesi, Prostat Hastalıkları Tanı ve Tedavi Merkezi’ni hizmete sundu. 4 Nisan 2018, Çarşamba günü düzenlenen merkezin tanıtım gecesine çok sayıda tanınmış davetli ve uzman katıldı.

5 yılımızı taçlandıran yeni bir hizmet sunuyoruz

Gecenin açılış konuşmasını yapan Acıbadem Ankara Hastanesi Direktörü Nihan Karaçam, bu yıl, Acıbadem Ankara’nın 5. yaşını kutladıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Yine bu yıl, yepyeni bir hizmetle, 5. yaşımız taçlanıyor. Acıbadem’in Türkiye’yi ilk’lerle tanıştırma misyonuna uygun bir merkezi sizlerle tanıştırıyoruz. Acıbadem Ankara Hastanesi Prostat Hastalıkları Tanı ve Tedavi Merkezi’ni hizmete sunuyoruz. Kuruluşu için uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bu merkez ile hastalarımıza tıbbın tüm olanaklarını sunmayı amaçladık” dedi.

Acıbadem’in vizyonu ile birleşen iyi fikirler, iyi ekipler ve iyi organizasyonlar sayesinde hastaların daha nitelikli sağlık hizmeti almalarını sağladıklarını belirten Karaçam; “Acıbadem Ankara Hastanesi Prostat Hastalıkları Tanı ve Tedavi Merkezi , ‘Türkiye’nin kalbi’ olan Ankara’da tam da Ankara’ya yakışır şekilde hizmet verecek” dedi.

Eğitim merkezi de olacak

Gecede konuşma yapan Acıbadem Ankara Hastanesi Konsültan Hekimi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Lütfü Tunç, prostat hastalıkları konusunda hizmete sunulan bu merkezin Türkiye açısından çok önemli olduğunu belirtti. Çok sayıda erkeği ilgilendiren bu sorunun tanı ve tedavisinde çok sayıda ileri yöntem bulunduğunu ve bunları hastalarına sunacak güçlü hekim kadrosunun, multidisipliner bir yapıda çalışmasının başarıyı artırdığını vurgulayarak, bu merkezin Türkiye’nin de başarısı olduğundan söz etti.

Acıbadem Ankara Hastanesi Prostat Hastalıkları Tanı ve Tedavi Merkezi’nde, dünyada çok az merkezde uygulanan ileri cerrahi yöntemleri ve tedavilerin hastalara sunulacağını belirten Prof. Dr. Lütfü Tunç, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yöntemler arasında HoLEP, Nanoknife ve Robotik cerrahi ön plana çıkıyor. Merkez, prostat büyümesi cerrahisinde dünyada son 10 yılda giderek yaygınlaşan ve hastalığın tekrar etme riskini en aza indirmesiyle altın standart olmayı başaran HoLEP (Holmium Laser Enucleation of Prostate) uygulamasında bir eğitim merkezi olarak da hizmet verecek. Aynı zamanda prostat hastalıkları tedavisinde robotik cerrahi yöntemleri de kullanılacak. Yine robotik cerrahi konusunda diğer uzmanların eğitileceği bir merkez olacak”

Acıbadem Ankara Hastanesi Prostat Hastalıkları Tanı ve Tedavi Merkezi’nin hastalara büyük kolaylık sağlayacağına inandıklarını söyleyen Prof. Dr. Lütfü Tunç, merkezde her hasta için ayrıntılı bir araştırma yapıldığını, tedavinin de kişiye özel olarak sunulduğunu anlattı.

adminadmin