Güncel
Giriş Tarihi : 12-02-2020 12:53   Güncelleme : 12-02-2020 12:53

Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap Samsun’da Hedef Bir Milyon Kitap Kampanyası!

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Okuma Vakti Projesi ‘Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap’ sloganı ve bir milyon kitap hedefiyle başlatılan kitap bağışı etkinliğine destek olarak, protokol üyeleri, Valilik personeli ve minik öğrencilerle birlikte kitap bağışında bulundu.

Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap Samsun’da Hedef Bir Milyon Kitap Kampanyası!

Samsun Okuma Vakti Projesi kapsamında  ‘Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap’ sloganı ile Valilik binasında düzenlenen etkinlikte Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen yaptığı konuşmasında, “Projemizin bu yıl üçüncü yılı. Toplumun tüm kesimlerinde okuma farkındalığını oluşturmak için sadece öğrencilerden değil toplumun tüm katmanlarına ulaşacak şekilde geçtiğimiz yıllarda bir çağrı yaptık. Başlattığımız projeyle okumayı sadece okul ortamında değil, toplumun tüm kesimlerinde paylaşılan bir değer olsun istedik. Sokakta, caddede ve toplumun tüm bulunduğu mekanlarda okuma bir kültür olarak paylaşılır ise okuma alışkanlığını çocuklarımıza çok daha rahat kazandırırız diye düşündük. Üç yıldan beri bu projeyi büyük bir heyecanla sürdürüyoruz. Samsun’dan çıkan bu hareket bir dalga etkisi yaratarak ülkemizin çeşitli bölgelerine de dağılmış oldu. Toplayacağımız bir milyon kitapla il merkezinde bir büyük kütüphane, bin mini kütüphane ve yüz de mobil kütüphane oluşturacağız.” dedi.

 

 

Samsun Okuma Vakti Projesi kapsamında ‘Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap’ sloganı ve bir milyon kitap hedefiyle başlatılan kitap bağışı etkinliğinde birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Valisi Osman Kaymak, “Üç yıldır devam eden Samsun Okuma Vakti projesi çerçevesinde Samsun’da gerçekten okuma alışkanlıklarını artırmış olduk. Kütüphanelerde daha çok kitaplar okundu. İnsanlar evlerinde ailecek kitap okumaya başladılar. Şimdi Samsun kitap Okuma Vakti projesini başka bir boyuta geçiriyoruz. ‘Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap’ sloganıyla inşallah bir milyon kitap toplamayı hedefliyoruz. Sizlerin okunmuş kitaplarınızı istiyoruz. Kitapların raflarda tozlanmasını istemiyoruz. Bir başkasının da bu kitapları okumasını arzu ediyoruz. Çocuklarımızın, geleceğimiz için kitap okuyan kişiler olarak yetişmeleri ve toplumun her kesiminin kitap okumasını sağlamak bizler için çok önemli.” dedi.

 

Valilik olarak bu projenin her zaman içerisinde olduklarını ifade eden Kaymak, “Şuna inanıyoruz ki, bu tür faaliyetler bir toplumsal harekete dönüşürse başarılı oluyor. Sadece bu Milli Eğitim Müdürlüğünde öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yaptığı bir faaliyet değil. Tüm velilerin, tüm toplum kesiminin, tüm kamu kurumlarının, belediyelerin ve herkesin bu etkinliğe katılmasını arzu ediyoruz. Samsun ilkadım kenti, Samsun’dan ilk ışık çıktı, inşallah Samsun Okuma Vakti Kütüphaneleri gelişerek Samsun’un dışına da taşacaktır. Üç yıldır yürütülen bu projeden çok güzel sonuçlar aldık. Bu projenin sonunda bir merkez kütüphane,  bin mini kütüphane ve yüz gezici kütüphane oluşturmayı hedefliyoruz. Kitabı her yerde insanlara ulaştırmayı hedefliyoruz. Bunda da başarılı olacağımıza inanıyorum. Çünkü Samsunlular okumayı seviyorlar. Samsun bir eğitim kenti ve aynı zamanda aydın insanların yaşadığı bir kent. Ben bu projeyi yürüten Milli Eğitim Müdürüne, ekibine ve öğretmen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Ben de bu gün Necip Fazıl Kısakürek’in severek okuduğum, çok sevdiğim, Çile adlı kitabını diğer yavrularımız ve arkadaşlarımız okusunlar diye bu kampanyaya katılarak bağışlıyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından, Samsun Valisi  Osman Kaymak olmak üzere protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, öğretmenler, Valilik çalışanları ve öğrenciler severek okudukları kitapları bağışlayarak kampanyaya destek oldular.

Recep YAZGANRecep YAZGAN