Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 27-04-2020 16:32   Güncelleme : 27-04-2020 16:34

Her Zamanın Pakradunı'si

Her Zamanın Pakradunı'si

Pakraduniler konusu Türkiye gündemine gireli çok olmadı. Türk Tarih Kurumu’nda müessir olan bir tarihçi, “Biz Pakradunileri bir krallık olarak biliyor, Ani’deki son merkezlerini Bizans’ın yıkmasıyla sona erdiklerini düşünüyorduk. Meğer bir inanç sistemi olarak Ermeni cemaatinin içinde bin yıldır etkin şekilde yaşamaya devam ediyormuş” diyor…

"Pakraduniler" pek de duymaya alışkın olmadığımız bir ifade.

Asırlarca Ermeni toplumunu yöneten kripto Yahudi cemaati olan Pakraduniler için çok şey yazıldı, çok tezler, senaryolar üretildi ama en önemli kelime hiç kullanılmadı.  

Pakraduniler.... Üç kimlikli, sır içinde sır, gizli mi gizli, görünmez bir grup bu... Tıpkı Papalıktaki Opüs Dai gibi... Onların yanında bile Sabataycılar apaçık bir cemaat sayılır. Bu memlekette ikili oynayanlar olduğunu biliyoruz... Pakraduniler ise üçlü oynuyor.

Dıştan Müslüman görünüyorlar... Bir alttaki ikinci kimlikleri Kripto Ermenilik... En alttaki Yahudilik... ( Bizdeki dört harfli örgüte ne kadar da benziyor.)

Bir Pakradunilik uzmanı değilim ve olamam da. Bu konuda çok az şey biliyorum, araştırma imkanlarım da sınırlı. Hiç bilmeyenlerin yanında biraz bilmenin ayrıcalığına sahibim.

Bu konuda ne istiyorum: Kafası çalışan Müslümanın bu konuyu bilmesini.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN