Ekonomi
Giriş Tarihi : 26-05-2014 11:48   Güncelleme : 26-05-2014 11:48

HERKES KAMU PEŞİNDE AMA...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'de genelde herkes bir şekilde kamu kapısından içeri girmek istiyor. Yani kamuda iş peşinde herkes ama siz de takdir edersiniz ki bu mümkün değil" dedi.

HERKES KAMU PEŞİNDE AMA...
Batman Ticaret Borsasının ev sahipliğinde düzenlenen "Ekonomiye Değer Katanlar Plaket ve Uygulamalı Girişimcilik Sertifika Töreni"nde konuşan Şimşek, Türkiye'de bütçeden en büyük payın yani yaklaşık 4'te birinin eğitime harcandığını bildirdi.
 
Eğitimin önemine dikkati çeken Şimşek, şöyle devam etti:
 
"İlkokuldan başlayan, üniversiteye kadar devam eden bir eğitim var. Bir de aslında bu türden kurslar anlamında da eğitim, girişimcilik eğitimi var. KOSGEB 100 bin liralık destek veriyor. Bunun 30 bini hibe, yani karşılıksız. 70 bin lirası da iki yıl ödemesiz ve sıfır faizle. Aslında bu iyi bir imkan. O nedenle gerçekten fikri olan arkadaşlarımız mutlaka bu avantajı kullanmalı. Türkiye'de genelde herkes bir şekilde kamu kapısından içeri girmek istiyor. Yani kamuda iş peşinde herkes ama siz de takdir edersiniz ki bu mümkün değil. Kamuda şu an 3 milyonun üzerinde çalışan var. Yani şu anda şunu söyleyeyim bütçeden biz memur ve işçi maaşları için 130 milyar lira harcıyoruz ve bütçeden yapılan yatırımlar yaklaşık 45 milyar lira. Dolayısıyla kamunun büyük ölçekte eleman olarak sorun çözme kabiliyeti neredeyse yok düzeydedir."Girişimcilik anlamında Batman'ın geleceğinin parlak olduğuna işaret eden Şimşek, kaliteli mal ve hizmet üretilmesi durumunda imkanların sınırının olmadığını belirtti.
 
Devletin girişimcilere sağladığı imkanlara değinen Şimşek, "Girişimci olduğunuz zaman imkanlar aslında sınırsız. Yani siz başarılı olursanız, işinizi büyütürseniz, doğru işi yaparsanız kazancın sınırı yok. O nedenle Peygamber Efendimiz boşuna 'Rızkın onda dokuzu ticarettedir' dememiştir. İşinizi doğru kurgularsanız, kaliteli hizmet ve mal üretirseniz bunun sınırı yok" ifadesini kullandı.
 
Katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle sona eren törene, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Belediye Başkanı Sabri Özdemir ve çok sayıda davetli katıldı.
adminadmin