Gündem
Giriş Tarihi : 16-10-2013 12:21   Güncelleme : 16-10-2013 12:21

HINCAL ULUÇ SUAT KILIÇ’A YÜKLENDİ!

Sabah Gazetesi'nin usta kalemlerinden Hıncal Uluç, geçtiğimiz haftaya damgasını vuran spor olaylarını Sabahspor.com okuyucularına değerlendirdi.

HINCAL ULUÇ SUAT KILIÇ’A YÜKLENDİ!
2020 Olimpiyat Oyunları'nı kaybetmemizin ardından tartışmaların durulmasının ardından görüşlerinizi ifade edeceğinizi söylemiştiniz. Buenos Aires'te yapılan sunumlar, Türkiye'nin kaybetme nedenleri, öncesi ve sonrasında yaşanan tartışmalarla ilgili bugün neler söyleyeceksiniz?
 
Kaybettiğimiz ilan edildiği anda yani Rogge, Tokyo levhasını açtığı anda Türkiyemizin Spor Bakanı Suat Kılıç, "Kına yaksınlar" dedi ve böylece ortada bir olimpiyat mücadelesi değil, bir siyasal mücadele olduğu ortaya çıktı; en azından Spor Bakanı açısından... 'Biz bu olimpiyatı alsaydık, onu siyasal anlamda kullanacaktık, oya dönüştürecektik, muhalif partiler onun için engel oldular.' "Kına yaksın" bu demek!

Böyle bir ortamda, 'Biz bu olimpiyatları niye kaybettik?' tartışmasının anlamı yok. Olimpiyatları niye kaybettiğimizi iyi analiz etmeliyiz ki bundan sonra talip olduğumuzda kazanabilelim. 2024 en yakını... 11 sene sonraki olimpiyatlar... Böyle bir amacın yoksa zaten tartışmaya da gerek yok. Kapatırsın defteri biter gider.
 
Bora EĞRİÇAYIR / SABAHSPOR.COM
adminadmin