Güncel
Giriş Tarihi : 03-05-2015 13:57   Güncelleme : 03-05-2015 13:57

Hırsızlara karşı sitenizin içeriğini DMCA ile koruyun!

Web site içerik koruma sistemi olarak adlandırılan DMCA, sitenizde yayınlamış olduğunuz tüm içeriklerinizi hırsızlara karşı korumanıza yardımcı olur. İndirmek anlamına gelen Takedown ise içerik çalan sitenin arama motorları tarafından devre dışı bırakılmasına olanak tanıyor. İstediğiniz zaman internet üzerinden erişebileceğiniz DCMA sitesine üye olduktan sonra size verilen kodu içeriğini korumak istediğiniz tüm sayfalara ekleyerek korumayı etkin hale getirebilirsiniz. Bu kodu yerleştireceğiniz en uygun yer ise sitenizin en alt kısmı olan footer olacaktır. Kodu ekleyerek aktif ettiğiniz DMCA sayfalarınızı tarayarak kaydeder. İlk etapta ücretsiz olan sistem için 1 defalık “takedown” hakkınız mevcut. Sonraki “takedown” hakkı için ise 99 dolar ödeyebilir veya “Protection Pro” üyeliği ile 100 dolar ödeyerek indirme işlemini kendiniz yapabilirsiniz. Böylece  istediğiniz sayıda içerik hırsızlarını indirmeniz mümkün. Türkiye’de henüz keşfedilen ama yurtdışında oldukça fazla kullanılan DMCA sisteminin sitenize hiçbir zararı yoktur. Siteye üye olduktan sonra karşınıza çıkacak DMCA logolarından sitenizin tasarımına uygun olanı seçin ve size verilen kodu sitenizde korunmasını istediğiniz sayfalara kopyalayın. 48 saat içinde sisteme dâhil olursunuz ve DMCA bundan sonra sitenizdeki özgün içerikleri tarayarak içerikleri korunacak nesneler arasına alır. Sistem kurulduktan sonra içeriklerinizin çalınması durumunda çalıntı yapan site içerik hırsızı konumuna düşer. Bu sistem ile içerik hırsızlığının %100 önüne geçilebiliyor. Çalınan içeriğiniz çalan sitenin içerisinden 24–48 saat içerisinde silinir. Bu süre nadiren 72 saate kadar çıkabilir. Bu sistem ile sizin içeriğiniz indekslenmeden çalınarak indekslenen içeriklerin de önüne geçecek.

Hırsızlara karşı sitenizin içeriğini DMCA ile koruyun!

Web site içerik koruma sistemi olarak adlandırılan DMCA, sitenizde yayınlamış olduğunuz tüm içeriklerinizi hırsızlara karşı korumanıza yardımcı olur. İndirmek anlamına gelen Takedown ise içerik çalan sitenin arama motorları tarafından devre dışı bırakılmasına olanak tanıyor.

İstediğiniz zaman internet üzerinden erişebileceğiniz DCMA sitesine üye olduktan sonra size verilen kodu içeriğini korumak istediğiniz tüm sayfalara ekleyerek korumayı etkin hale getirebilirsiniz. Bu kodu yerleştireceğiniz en uygun yer ise sitenizin en alt kısmı olan footer olacaktır.

Kodu ekleyerek aktif ettiğiniz DMCA sayfalarınızı tarayarak kaydeder. İlk etapta ücretsiz olan sistem için 1 defalık “takedown” hakkınız mevcut. Sonraki “takedown” hakkı için ise 99 dolar ödeyebilir veya “Protection Pro” üyeliği ile 100 dolar ödeyerek indirme işlemini kendiniz yapabilirsiniz. Böylece  istediğiniz sayıda içerik hırsızlarını indirmeniz mümkün.

Türkiye’de henüz keşfedilen ama yurtdışında oldukça fazla kullanılan DMCA sisteminin sitenize hiçbir zararı yoktur.

Siteye üye olduktan sonra karşınıza çıkacak DMCA logolarından sitenizin tasarımına uygun olanı seçin ve size verilen kodu sitenizde korunmasını istediğiniz sayfalara kopyalayın. 48 saat içinde sisteme dâhil olursunuz ve DMCA bundan sonra sitenizdeki özgün içerikleri tarayarak içerikleri korunacak nesneler arasına alır. Sistem kurulduktan sonra içeriklerinizin çalınması durumunda çalıntı yapan site içerik hırsızı konumuna düşer. Bu sistem ile içerik hırsızlığının %100 önüne geçilebiliyor.

Çalınan içeriğiniz çalan sitenin içerisinden 24–48 saat içerisinde silinir. Bu süre nadiren 72 saate kadar çıkabilir. Bu sistem ile sizin içeriğiniz indekslenmeden çalınarak indekslenen içeriklerin de önüne geçecek.

adminadmin