Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-08-2017 10:31   Güncelleme : 18-08-2017 10:31

Hisarcıklıoğlu’ndan Samsun’da Faize İsyan Bayrağı!

İş dünyasının yüksek faize tepkisi sürüyor. Samsunda iş adamlarının yüksek faiz eleştirilerini dinleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ”Bankalar karlarını yüzde 50 artırmışlar. Bu vicdansızlık kardeşim. Sonunda beni öldürürsen sen kime vereceksin o parayı” dedi.

Hisarcıklıoğlu’ndan Samsun’da Faize İsyan Bayrağı!

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsasının Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlediği “Üreten Samsun’un Yıldızları” ödül törenine katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığını anımsattı.

KDV VE ÖTV İNDİRİMLERİ İŞİMİZE YARADI

Geçen yıl ülkenin başına gelenlerin dünyada hiçbir ülkenin başına gelmediğini belirten Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “Başka ülkelerin başına gelseydi zaten 5 seneden 10 senede ayağa kalkamazlardı. Hükümetimize gittik dedik ki ‘Başımızda böyle bir sıkıntı var. İç piyasayı canlandırmamız lazım.’ Allah razı olsun onlardan, beyaz eşyada, mobilyada, konutta KDV, ÖTV’yi kaldırdılar. Hepimizin faydasına oldu. Tüketim arttı. Ne kadar arttı? Son 6 aydaki beyaz eşya, mobilyadaki artış yüzde 30, konut satışlarındaki artış da yüzde 10 oldu ve Türkiye bir başarı hikayesi yazdı. İlk 3 ay itibarıyla büyüme oranımız arttı, yüzde 5’e çıktı. Dünyanın en hızlı büyüyen ilk 3 ülkesi arasına girdik. Bunlar hem gerek iş dünyası olarak çalışmamızda hem birlikte hareketimizden hem de bizim sorunlarımızı çözen Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve bakanlarımızdan Allah razı olsun.”

BANKALAR RAHAT BIRAKMIYOR

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de son 6 ayda açılan şirket sayısının bir önceki yılın ilk 6 ayına göre yüzde 3 artış gösterdiğini kaydetti. Bir iş adamının “Bankalar rahat bıraksa daha fazla iş yeri açılır başkanım, bankalar rahat bırakmıyor” demesi üzerine Hisarcıklıoğlu, “Yüzde yüz haklısın, ben seninle aynı fikirdeyim. Her platformda söylüyorum. Biliyorsunuz son 6 ay açıklandı. Bankalar karlarını yüzde 50 artırmışlar. Bu vicdansızlık kardeşim. Sonunda beni öldürürsen sen kime vereceksin o parayı. Elindeki parayı kime verecek. Bu vicdansızlık. Her platformda da söylüyoruz” cevabını verdi.

yenişafak

adminadmin