Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 26-06-2014 14:26   Güncelleme : 26-06-2014 14:26

HİZMET İŞ SAMSUN’DA YETKİLİ SENDİKA YOLUNDA İLERLİYOR

HAK İŞ Konfederasyonu Samsun Temsilcisi ve Hizmet İş Samsun İl Başkanı Ziya Uzun Akasyam Habere ‘’Hizmet iş sendikası’’ hakkında açıklamalarda bulundu.

HİZMET İŞ SAMSUN’DA YETKİLİ SENDİKA YOLUNDA İLERLİYOR
Ziya Uzun ilk olarak Hizmet İş Sendikası hakkında kısa bilgiler vererek sözlerine başladı.

Hizmet-İş Sendikası’nın Türkiye çapında 57 bin 900'ü aşan üyesi, 50'den fazla Şube, İl, İlçe Başkanlıkları ile çalışma hayatında ağırlığını hissettiren bir sendika olduğunu belirten Uzun, Hizmet İş olarak Samsun’da 6 ilçede örgütlenmiş olduklarını da sözlerine ekledi.

Samsun’da İl ve ilçelerdeki belediyelerde toplam 390 Hizmet İş Sendika üyesinin bulunduğunu da sözlerine ekleyen Hizmet İş samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, Samsun’da örgütlü olduğu 6 ilçede yetkili sendika olma yolunda hızla ilerlediklerini kaydetti.

TÜRKİYE’NİN ÜÇÜNCÜ SENDİKASI

Hizmet İş’in Türkiye’de genel işler İşkolunda birinci, 108 sendika içerisinde ise en büyük üçüncü işçi sendikası olduğunu da kaydeden Uzun sözlerini şöyle tamamladı:

“Geçtiğimiz Mart ayında yapılan yerel seçimlerden sonra Samsun’da Hizmet İş Samsun Şube Başkanı olarak atandıktan sonra ayağımızın tozuyla Samsun merkez ve ilçelerde üye sayısını 4 katına çıkardık. 2014 yılı Hizmet İş’in Samsun’ a hizmet yılı olacak. Hizmet İş’in yıldızını Samsun’da parlatmak için geceli gündüzlü çalışmalarımızı yürüteceğiz. Biz HAK İŞ ailesi olarak güçlü bir aileyiz. Üyelerimizin ve çalışanlarımızın haklarını Savunmak için Samsun’daki bütün belediyelerde örgütlenme yolunda kararlı adımlarımızı atmaya devam edeceğiz.


 Akasyamhaber/Sema Karpuzoğlu
 
 
adminadmin