Güncel
Giriş Tarihi : 31-01-2014 14:19   Güncelleme : 31-01-2014 14:19

HOTAR, YURTAYDER’İ KABUL ETTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, yetiştirme yurtlarından yaşları dolarak ayrılan çocukların sorunlarını görüşmek amacıyla, YURTAYDER yönetimiyle görüştü.

HOTAR, YURTAYDER’İ KABUL ETTİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, yetiştirme yurtlarından yaşları dolarak ayrılan çocukların sorunlarını görüşmek amacıyla, Ankara Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar ve Yakınları Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği (YURTAYDER) yönetimiyle görüştü.
 
Hotar, görüşmede, sosyal politikalara verilen önem ve alanların sorunlarına yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında dernek üyeleriyle görüştüğünü belirterek, yetiştirme yurtlarında kalan çocukların kurum bakımı aldığı süre içerisinde olduğu gibi kurum bakımından ayrıldıktan sonra da hayata tutunabilmelerinde yanlarında olmaları gerektiğini vurguladı.
 
Hotar, şunları kaydetti:
 
"Herhangi bir sebeple hayatta tek başına kalmış, kurum bakımını tercih etmiş veya zorunlu kalmış, devleti ailesi kabul etmiş olan ve kurum bakımından yararlanan çocuklar, 18 yaşına geldikten sonrada hayata tutunabilmek adına bazı evrelerden, süreçlerden geçmekte. Bu geçiş sürecinin en hafif sıkıntı ile sağlanabilmesi adına bazı çalışmalar yapılmalı. Bu anlamda burada çekirdek kadro ile gerçekleştirdiğimiz kısa toplantıda yapılması gereken birkaç çalışma şekillenmiş bulunuyor."
 
Hotar, Sosyal İşler Başkanlığınca önümüzdeki günlerde İzmir'de konuya yönelik çok katılımlı bir forum düzenleyeceklerini, katkı vermek isteyen ilgili kişi, kurum ve kuruluşların önerilerini ise "[email protected]" adresine gönderebileceklerini belirtti.
 
Hotar'a, dernek yöneticileri tarafından eğitim, topluma katılım, istihdam, konut edinimi gibi konuların yer aldığı rapor sunuldu.
adminadmin