Türkiye
Giriş Tarihi : 29-06-2018 09:57   Güncelleme : 29-06-2018 09:57

Hüdâyi Vakfı’nda Yurtdışı Kurban Hazırlıkları Başladı

Hüdâyi Vakfı’nda Yurtdışı Kurban Hazırlıkları Başladı

Aziz Mahmûd Hüdâyi Hazretleri’nin (1541-1628) asırlar önce başlattığı “Yoksulluk ve Cehaletle Mücadele” geleneğini devam ettirmek gayesiyle 1985 yılında kurulan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı; hayırsever vatandaşları, dünyanın dört bir köşesinde yaşanacak kurban heyecanına ortak olmaya davet ediyor. Kurban yardımları dışında yıl içerisinde ihtiyaç sahiplerinin, dul ve yetimlerin maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik eğitim, sosyal-kültürel hizmetler ve insani yardım alanlarında yoğun faaliyetleri olan Vakıf, dünyanın dört bir yanına iyilik götürüyor. Bu yıl “Kurban Fedakârlık, Hakk’a Yakınlıktır” sloganı ile yola çıkan Vakıf; Türkiye dâhil 40’tan fazla ülkede, Hüdayi gönüldaşları aracılığıyla kurbanlar kestirerek yoksullara dağıtmayı hedefliyor.

Yurt dışı kurban faaliyetleri ile dünya çapında güven esaslı hizmet veren Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, vekalet yoluyla bağışlanan kurbanları Türkiye dahil 40’tan fazla ülkede keserek mağdur ve mazlumlara dağıtıyor. Kesilen kurban etlerini kurban kesme gücü olmayan ihtiyaç sahibi binlerce kişiye ulaştıran Vakıf, bu vesile ile İslâm dünyasında sevgi, kardeşlik ve ümmet bilinci adına gönül köprüleri kuruyor. 

Kurban Gözlemcileri Güven Tazeliyor

Kurbanları faaliyet gösterdiği ülkelerde kendi müesseseleri veya yereldeki partner kuruluşlar aracılığıyla İslami usullere göre kestiren Aziz Mahmud Hüdâyi Vakfı, vekâlet veren vatandaşlarımızın akıllarında soru işareti bırakmamak ve kurban kesimlerinin sorunsuz bir şekilde yerine getirilmesine yardımcı olmak amacıyla ayrıca İstanbul’daki vakıf merkezindeki personeli içinden seçilen 60’a yakın gözlemciyi de 40’tan fazla ülkeye gönderiyor. Gözlemciler gittikleri ülkelerde kurban kesiminde fotoğraf ve video çekiyor ayrıca hazırladıkları raporlara göre de gerekli tüm düzenlemeler hayata geçiriliyor.

İnternet Üzerinden de Bağış Yapılıyor

Bu yılki yurt dışı vacip kurban bedelini 650 TL olarak belirleyen vakfa yurt içinden ve yurt dışından bağış yapmak isteyen hayırseverler www.hudayivakfi.org sitesinde yer alan online bağış bölümünden banka kartlarıyla, anlaşmalı banka, PTT hesaplarına havale veya EFT yolu ile veya anlaşmalı banka ve PTT şubelerine bizzat giderek kurumsal tahsilat yoluyla bağışta bulunabilecekler.

adminadmin