Sağlık
Giriş Tarihi : 18-04-2017 14:34   Güncelleme : 18-04-2017 14:34

Hüzünlü Bahar

“Eğer şubat sonundan başlayarak yaza doğru geçen süreçte çocuğunuz sık hastalanıyor, sık nezle oluyor ya da öksürükleri azalmıyor aksine uzuyorsa nedeni alerjik bünyesi olabilir!”

Hüzünlü Bahar

VM Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr .Mehtap Kılıç,bazı anne babaların çocukları için korkulu rüyası olan bahar alerjisi için;'' Bahar deyince hep güzel şeyler düşünürüz; doğa uyanır, çiçekler açar,ancak ne yazık ki baharı devamlı burun akıntıları, hapşırıklar, kaşıntılar içinde geçiren çocuklarımız da var.Her şeyin başı farkındalık ,onların da mutlu ve sağlıklı bir bahar geçirmeleri bizim elimizde.Eğer şubat sonundan başlayarak yaza doğru geçen süreçte çocuğunuz sık hastalanıyor, sık nezle oluyor ya da öksürükleri azalmıyor aksine uzuyorsa nedeni alerjik bünyesi olabilir. Sadece gözlerde sulanma, kaşıntı veya kızarıklıkla kendini belli edebilen alerji, geçmeyen burun tıkanıklıkları, peş peşe hapşırıklar hatta uzamış öksürüklerin nedeni olabilir. Diğer yandan alerji,okul çağındaki çocuklarda burun tıkanıklığına bağlı rahat uyku uyuyamama,gündüz uykulu hal ve okulda başarısının düşmesine neden olabilir.Deride geçmeyen kaşıntılar ve kabartılar polenlerin cilde yapışmasına bağlı olarak oluşabilir.''dedi.

Doç.Dr.Kılıç,''Bahar geçişlerini problemli yaşayan çocuklarımızın mutlaka bir çocuk alerji hekimi tarafından değerlendirilmesi gerekir. Tedavi ile baharı gülen gözlerle karşılayan çocuklar oluşturmak bizlere bağlı. Özellikle anne ve/veya babada ya da kardeşte benzer yakınmaları olan çocukların, genetik yatkınlığı olması nedeni ile hassasiyetle değerlendirilmeleri gerekir.'' şeklinde bilgi verdi.

“ÇOCUKLARIN SULU GÖZLERİNİ GÜLDÜRMEK BİZİM ELİMİZDE!”

Alerjik yapıdaki çocuklarla ilgili mutlaka alerji hekiminden destek alınmasına dikkat çeken Doç.Dr.Mehtap Kılıç, ''Havaların ısınması ile parklara koşmak isteyen alerjik yapıdaki çocuklarımız gerekli tedavinin sağlanmasıyla doyasıya oynayabilirler. Onların kaşınan ve sulanan gözlerini hep birlikte gülen gözlere çevirebiliriz. Baharı güzel hatırlamak ve beklemek her çocuğun hakkıdır,bunu sağlamak için alerjiden şüphe duyuyorsanız,hem alınabilecek tedbirler sağlanmalı hem de tedavi planınız için mutlaka çocuk alerji hekimine başvurmalısınız.” diye konuştu.

adminadmin