Güncel
Giriş Tarihi : 30-08-2014 08:39   Güncelleme : 30-08-2014 08:39

Huzurevi Huzurevi Olalı

Samsun Devlet Opera ve Balesince sosyal sorumluluk projesi kapsamında huzurevinde verilen konserde, 77 yaşındaki Şennur Aydın, bir süre operanın şefliğini üstlendi.

Huzurevi Huzurevi Olalı

Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde konser veren Samsun Devlet Opera ve Balesi, huzurevi sakinlerini operayla tanıştırdı. Öner Özcan'ın şefliğindeki konserde, huzurevi sakinleri için Anadolu ve Karadeniz yöresi türkülerinin yanı sıra Carmen Operası'ndan çeşitli eserler seslendirildi.

 

Konseri izleyen 77 yaşındaki Şennur Aydın, opera şefinin daveti üzerine sahneye çıktı ve Erzincan yöresine ait "Süpürgesi Yonca'dan" türküsü sırasında orkestra şefliği yaptı.

 

Hayatında ilk kez opera yöneten Aydın, konsere şeflik yaptığı için çok heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, "Kolay bir iş, salla değneği gitsin" dedi.

 

Orkestra şefi Öner, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projesi kapsamında huzurevinde verdiği konserin adının "Şanlı Karadeniz" olduğunu söyledi.

 

Herkesi operayla tanıştırmayı amaçladıkları belirten Öner, "Sosyal sorumluluk projelerini yapmaktan çok keyif alıyoruz. Çocuk yuvalarında, huzurevlerinde konserler veriyoruz. Bu, bizim için keyif verici. 7'den 70'e herkesi, hatta daha üst yaştaki kişileri operayla buluşturuyoruz. Bazen orkestrayı onlara emanet ediyoruz" diye konuştu.

adminadmin