Genel
Giriş Tarihi : 07-08-2018 11:49   Güncelleme : 07-08-2018 11:49

​İdam teklifi Ekim’de Meclise getiriliyor!

​İdam teklifi Ekim’de Meclise getiriliyor!

Cumhur ittifakı’nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Mustafa Destici, idam cezası için yasa teklifini ekimde Meclis’e sunacak.

İdamın geri getirilmesi hususunda yasa Meclis’ten geçerse onaylayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan,  geçen hafta PKK saldırısında hayatını kaybeden astsubay eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğinin cenazesinde “İdamla ilgili atacağımız adımlar yakındır” demişti.

Partisinin Bursa teşkilatının istişare toplantısında konuyan Destici ‘hain ve katiller için’ idam cezasının geri getirilmesi gerektiği görüşünü savunarak şöyle devam etti:  “Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Önüme gelirse imzalarım’ dedi. BBP olarak inşallah ekim ayında teklifimizi Meclise sunacağız ve oradaki grupların tavrını da göreceğiz. BBP olarak milletimize verdiğimiz sözü de tutacağız, inancımızın gereğini de yerine getireceğiz.”

Destici şöyle devam etti;

“Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğinin hadisesinde olduğu gibi bizzat bombayı patlatıp onların canına kast eden, onları şehit eden ya da dünkü özel harekat polisimizde olduğu gibi bizzat kurşunu sıkıp benim, askerimi, polisimi, öğretmenimi, kundaktaki bebeğimi şehit eden teröristler için idamı istiyoruz. İkincisi de küçük yaşta çocuklarımızı, kızlarımızı, kadınlarımızı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldüren sapıklar için idam cezasının geri getirilmesini istiyoruz. Anayasayı değiştirecek sayımız yok diyebilirler. Bizim teklifimiz referanduma götürelim millet ne derse onu yapalım”

adminadmin