Güncel
Giriş Tarihi : 09-08-2018 13:15   Güncelleme : 09-08-2018 13:15

İdam yasası çıkarsa Öcalan da idam edilir mi!

İdam yasası çıkarsa Öcalan da idam edilir mi!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Mecliste yaptığı konuşmada “Abdullah Öcalan ya da benzer şekilde hükümlüler de İdam cezası gelirse idam edilir. Bunun önünde engel yok” dedi.

Meclis’te konuşan Destici, idam cezasının yeniden hukuk sisteminde yer almasına ilişkin açıklamasının, temsil ettiği insanların duygularına olan duyarlılığından kaynaklandığını söyledi.

İdam cezasına ilişkin söylediklerinin, acımasızca bir intikam alma duygusunu kapsamadığını dile getiren Destici, “Konuya ilişkin genel eleştiriler, masum insanların idam edilebileceği yönündedir. Ancak unutmayalım bu hatalı kararlar, sadece masumlara hüküm vermek şeklinde değil, gerçek bir suçluyu beraat ettirme şeklinde de gerçekleşebilmektedir” dedi.

“MÜEBBET DAHA MI İNSANİ?”

“İnsani tasarruflarda mutlak doğru kararlardan bahsetmek imkansızdır” diyen Destici, “Üstelik kamuoyunda, idam konusundaki görüşler, idamın insani bir ceza olmadığı ve geri dönülemez sonuçlar doğurduğu üzerine odaklanmıştır. Oysa idam cezasının alternatifi olarak düşünülen ağırlaştırılmış müebbet ve kastrasyon daha mı insani cezalardır? Suçluyu ölene kadar 5 metrekarelik bir odaya tıkmak ya da hadım etmek daha mı insanidir? Üstelik bu cezaların da geri dönüşü yoktur” ifadelerini kullandı.

“TERÖRİSTLERİ VE SAPIKLARI KAPSAMALI”

İdam teklifinin iki grubu kapsayacağını vurgulayan Destici ayrıca, “Unutulmamalıdır ki bizim idam cezası ile ilgili teklifimiz somut biçimde sübut etmiş küçük yaşta çocuklarımızı, kızlarımızı, kadınlarımızı kaçırarak tecavüz edip öldüren cani sapıklar ile bizzat kurşunu sıkıp, bombayı patlatıp güvenlik güçlerimizi, masum insanlarımızı, kundaktaki bebeklerimizi katleden katil teröristleri kapsamaktadır” diye konuştu.

Diriliş Postası

adminadmin