Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-06-2019 14:53   Güncelleme : 01-06-2019 14:53

İFAM’dan Alem-İ İslam İftarı

İslam Coğrafyasının dört bir tarafından gelen yüzlerce Müslüman öğrenci İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) tarafından düzenlenen iftarda buluştu

İFAM’dan Alem-İ İslam İftarı

Merkezi Samsun’da bulunan İFAM’da yüzlerce Müslüman öğrenci ile “Sofradan Safa Omuz Omuza” diyerek evvela aynı sofrada iftar yapıldı, ardından hep birlikte akşam namazı kılındı.

Renk, dil, ırk fark etmeksizin kalpleri ve bedenleri bir araya getiren İslam kardeşliğinin pekiştiği programda, Müslümanların hakkı olan izzetti yeniden kazanabilmek için her mekân ve zamanda bu birlikteliğin sürdürmesi gerektiği üzerine konuşmalar gerçekleştirildi.

Benzer programların ilerleyen zamanlarda sıkça yapılacağına dair ahidleşilen iftar programında, tüm Müslümanlara İttihad-ı İslam düşüncesiyle yeniden birleşip zulme ve kafirlere karşı meşru zeminde mücadeleyi tek vücut olarak gerçekleştirmemiz gerektiği mesajları verildi.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Fetih marşları, Doğu Türkistan ezgileri ve salavatlarla devam etti.

İFAM talebelerini temsilen selamlama konuşması yapılmasının ardından Samsun Somalili Öğrenciler Birliği Başkanı konuşmalarını yaptı.

İFAM Başkanı İhsan Şenocak Hocaefendinin konuşmasıyla program sona ererken, Program sonunda her bir Müslüman en yakınında bulunan Müslüman kardeşine sarılarak onun telefon numarasını aldı ve düzenli olarak görüşmelerini sürdürmek üzere sözler verildi.

 

adminadmin