Genel
Giriş Tarihi : 26-05-2018 14:38   Güncelleme : 26-05-2018 14:38

İftar Sofralarında Colanın Her Çeşidine Hayır!

Akasyamhaber’in 2015 yılından itibaren başlattığı Ramazan ayında dini duyguları sömüren reklam kampanyalarıyla İftar sofralarına girmeye çalışan kolalı içeceklere HAYIR kampanyası bu yıl da devam ediyor.

İftar Sofralarında Colanın Her Çeşidine Hayır!

2015 yılında Türkiye genelinde başlatılan İftar sofralarında Colalı içeceklere HAYIR kampanyasına bu yıl da dikkat çekerek iftar sofralarından başta coca cola olmak üzere kola ve benzeri gazlı içeceklerin yer almaması için oruç tutan tüketicileri uyarmaya devam ediyoruz.

Ramazan ayı yaklaştığında Coca Cola’nın Ramazan ve iftar sofrası reklamları artarken özellikle Ramazan Ayı’nda Müslümanların iftar sofralarında colalı içeceklere yer verilmemesi için Türkiye’nin çeşitli yerlerinde kampanyalar düzenlenmeye başlanıyor..

2015 yılıdan duyarlı vatandaşların colalı içeceklerin sağlığa zararına da dikkat çekerek başlattıkları kampanyanın asıl hedefi ise emperyalistlerin en önemli sembolü olan Coca Cola’nın Müslümanların iftar sofralarından yer almaması..

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN BAŞLATILMIŞTI;

 “Ramazan sofralarımızda dinî ibadetimizi yerine getirirken sakın ola emperyalistlerin cephanelerine destek olmayalım.

Irak, Filistin ve Afganistan’ı unutmayalım. Filistin’de çocuklarımız yediğimiz, tükettiğimiz birçok gıdanın rengini bile unutmuşken, bizler onlara zulüm olarak geri dönecek bu ürünleri satın almayalım ve kampanyaya destek olalım” şeklinde yorumlar yapılırken bir başka yorumlarda ise, “Biz Müslümanlar olarak gidip mübarek Ramazan Ayında bu ürünleri alarak destek olmayalım. Kendi çıkarları için insanlık onurunu hiçe sayanların ürünleri ile oruç açmayalım” deniliyordu.

Akasyamhaber’in 2015 yılından itibaren başlattığı Ramazan ayında dini duyguları sömüren reklam kampanyalarıyla İftar sofralarına girmeye çalışan kolalı içeceklere HAYIR kampanyasının çığ gibi büyüyerek hedefine ulaşmasını bekliyoruz…

İŞTE COCA COLA'NIN ZARARLARI

İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Coca Cola’nın zararlarını şu şekilde tespit etti.

1. İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan ‘fosforik asiddir’.

2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

3. 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.

4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)

5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.

6. Kolaya ve tatlılara saldırırsınız.

7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ gelişir.

8. Şişmanlık Hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.

9. Colanın fazla tüketilmesi öncelikle dişlerin çürümesine neden oluyor. Bu içeceğin içerisinde fazla miktarda şeker bulunmaktadır. Şeker de dişlerin çürümesine neden olan en büyük faktörlerden bir tanesidir. Çok fazla cola tüketimi zamanla dişlerin aşınmasına ve çürümesine neden oluyor. Cola içerken diş sağlığını korumak için yapılması gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan birincisi colayı içtikten sonra kişilerin dişlerini fırçalaması gerekir. Eğer böyle bir şey mümkün değilse her seferinde ağzın su ile çalkalanması gerekir.

10. Hamilelik döneminde anne adaylarının cola içmemeleri önerilir. Bu bebeğin ve annenin sağlığı için daha faydalı olacaktır.

11. Cola astli ve şekerli bir içecek olduğu için kişilerin hızlı kilo almasına neden oluyor. Yapılan araştırmalar fazla cola tüketen kişilerin diğer kişilere oranla daha fazla kilosu olduğunu açıklamıştır. Bu da colanın gerçekten kilo aldırdığını belirten bir araştırmadır.

12. Colanın içerisinde bulunan kafein kişilerin colaya dair bağımlısı olmasına neden oluyor. Bağımlılık yapan bu içecek kişileri colaya karşı duyarlı yapıyor ve çok tüketme hissi uyandırıyor.

13. Gün içerisinde bir bardaktan fazla içilen cola aşırı kalori alımına yol açıyor. Alınan kalorilerin yakılmaması halinde kişilerin hızlı kilo almaları kaçınılmaz olacaktır.

14. Colanın içerisinde bol miktarda folik asit bulunuyor ve folik asitte kemik hastalıklarına yol açıyor. Zamanlar kişiler kemik erimesine nende olan cola kemiklerin aşınmasına da neden oluyor.

15. Çok miktarda cola tüketmek kişiler böbrek hastalıklarına neden oluyor. Zamanla böbrek taşı oluşmasına neden olan cola iç salgı bezlerine de zarar veriyor.

16. Cola kişilerde astım hastalığına yol açıyor. Bu da kolanın içerisinde bulunan benzonat adı verilen madde sayesinde gerçekleşiyor. Bu madde kolanın raf ömrünü uzatmak için kullanılan bir maddedir. Özellikle uzmanlar astım hastası olan kişilere kola içmeyi yasaklıyor. Hatta asitli olan tüm içecekler onların sağlıkları açısından son derece zararlıdır.

17. Küçük çocukların da severek tükettikleri kola onların sağlığını tehdit ediyor ve kemiklerinin güçlenmesini engelliyor. Özellikle 5 yaşının altında olan çocuklara cola vermek onların gelişimini kötü yönde etkileyeceği için verilmemesi öneriliyor.

adminadmin