Güncel
Giriş Tarihi : 24-10-2013 16:57   Güncelleme : 24-10-2013 16:57

İHALE İPTAL!

Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü, "BU NASIL İHALE, ADRESE TESLİM Mİ? MASA BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ ZARF NEREDE NASIL KULLANILACAK" Haberimizin ardından bir açıklama yaparak söz konusu ihalenin iptal edildiğini açıkladı.

İHALE İPTAL!
Aile Sosyal Politikalar Samsun Müdürlüğünün kırtasiye ihalesiyle ilgili olarak “ihale hazırlama tekniğine uygun olmayan yöntem ve usullerle deyim yerindeyse adrese teslim şekilde düzenlenerek gerçekleştirildi.” Şeklindeki haberimizin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü bir açıklama yaptı.. Açıklamada “Belirtilen ihaleye bir firmanın katılması nedeniyle gerekli rekabet ortamının oluşmadığı gerekçesiyle ihale komisyonu tarafından ihalenin iptal edilmesi kararı alınmış ve onaydan sonra ihale iptal edilmiştir.” Denildi.

Haberimizin ayrıntılarına tek tek cevap verilen açıklamanın tamamı şöyle:

Söz konusu ihale ile ilgili basında "AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR SAMSUN İL MÜDÜRLÜĞÜBU NASIL İHALE, ADRESE TESLİM Mİ?" başlığıyla iddialara dayalı haber yapılmıştır. Haber metninde yer alan iddialar ile ilgili açıklamalar aşağıda belirtilmiştir.

1.        Haberde geçen "Tedarikçilerden 26 Bin 225 adet 50 X 70 ebatlarında masa büyüklüğünde zarf istenmesi ve tedarik edilecek olan zarfın da numunesinin talep edilmesi şaşkınlıkla karşılanırken" ibaresi doğruları yansıtmamaktadır. Zira bu ebatta zarflar piyasada mevcuttur. Bu zarflarla gizli olması gereken klasörler taşınmaktadır. Böyle bir zarfın olmayacağı veya yapılamayacağı konusunda bir görüş belirtmemişler, ayrıca belirtilen ebatlardaki zarfın yapılabileceği konusunda kırtasiyelerden teyit alınmıştır.
 
"50 X 70 ebatlarındaki devasa zarfı nerede ve nasıl kullanacağı merak konusu oldu" cümlesine hitaben;

a)        İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan ihaleler ön mali kontrol için Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığına, Kuruluşlarımızda yapılan ihaleler de ise ihale dosyaları İl Müdürlüğümüze gönderilmektedir. Belirtilen dosyalar kalın ve 2 suret olduğundan belirtilen ebattaki zarfa rahat konulmaktadır.

b)        Kuruluşlarımızda (16 kuruluş) bakım ve korunma altında bulunan çocuk, genç, yaşlı, özürlü kişilerin dosyalarına ait klasörler belirtilen zarflara konulmak üzere kullanılmaktadır. Dolayısıyla belirtilen rakamlar doğrudur. 25 bin 230 adete ihtiyaç vardır.
 
2.        Yine haber metninde yer alan "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü yanlışları ve hataları görenlerin uyarılarına rağmen ihaleyi gerçekleştirdi" ibaresi de gerçeğe uygun değildir. Zira İl Müdürlüğümüzün ihalede yaptığı tek yanlışlık "adet" yerine "paket" yazılması olmuştur. Bu yanlışlıkla ilgili olarak da hiçbir resmi itiraz dilekçesi Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
 
3.        Haberde geçen "İstenilen ürünlerin nereye ne kadar teslim edileceği belirtilmezken, bütün malzemelerin il müdürlüğüne teslim edilmesi gerektiği ve il müdürlüğünün kendi imkanlarıyla ilçelere dağıtım yapacağı izlenimi oluşturulmuş." ibaresine cevaben;

a)        Tip İdari Şartnamenin 4. Maddesinin C bendinde belirtilen malzemenin teslim edileceği kuruluşlar yazılmıştır.
 
4.        Yine haberde geçen "abartılı, eksik ve usulsüz beyanlar ile ihalenin toplam bedelinin 4 trilyonu aşacağı iddia ediliyor." cümlesi de gerçeği yansıtmamaktadır. Zira bu rakam 4 milyon (eski parayla 4 trilyon) 'un yarısının da altındadır.
adminadmin