Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-03-2017 14:14   Güncelleme : 29-03-2017 14:17

İHA’nın Samsun eski muhabirinden şok açıklama

Samsun Haber - Samsun’da İHA'nın muhabiri Muammer Ay ile birlikte 8 kişiye Ogün Samast soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından eski İHA Muhabiri başka bir isme işaret etti.

İHA’nın Samsun eski muhabirinden şok açıklama

Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın Samsun Emniyetinde çekilen fotoğraflarıyla ilgili gözaltına alınan İHA'nın Samsun Emniyet muhabiri Muammer Ay’ın Ogün Samast'la ilgili bilgisinin olmadığını ifade eden İHA’nın Samsun eski muhabiri Ayhan Gonca, sosyal medya üzerinden konuya şöyle açıklık getirdi.

İHA GENEL MÜDÜRÜ FEVZİ KARAMAN ARADI

“Bu gazeteci arkadaş büroda nöbetçi iken, IHA genel merkezinden yanlış hatırlamıyorsam eski genel müdür Fevzi Kahraman'dan büroya telefon gelmiş, "Ogün Samast şu anda Havza'da. Samsun'a doğru geliyor. Polise haber verin" denilmişti. Emniyet muhabiri de Muammer Ay olduğu için polisi araması söylendi. Bu gazeteci aldığı talimat gereği polisi aradı. Muammer Ay, polis, "Yok otobūste değil, Çiftlik caddesinde sevgilisi ile geziyor (Bu ifade yine yanlış hatırlamıyorsam Muammer Ay'a aittir)" diye dalga geçince jandarmayı aradı. Muammer Ay'ın yaptığı gazeteciliktir. Daha sonra da haberi takip etti. Olayı takip eden savcının yapması gereken, o bilgiyi veren İHA genel müdürü'ne Ogün'ün otobüste olduğunu kimin söylediğine ulaşmak değil midir.

Muammer Ay bir katilin yakalanmasına yardımcı olmuştur. Delillere ulasamayınca işini yapan gazeteciyi tutukla. Oldu mu sayın savcım sayın hakimim... Buradan ben söylüyorum: Muammer'e o bilgiyi çalıştığı ajansın genel müdürü verdi. O da polise jandarmaya aldığı bilgiye iletti. Durum bundan ibarettir. Muammer Ay'ı 1992'den beri tanırım ve devletin ve kanunların aleyhinde hiçbir faaliyeti yoktur. Ílgili savcıların ve devletin bilgisine.

Ayrıca o telefon gelmeden önce Ogün Samast'ın isminin açıklandığını hatırlıyorum.

Muammer Ay'ı sevmeyenlerine bile sorun, "O devlete millete ihanet etmez" diyecektir”

5 YIL OLDU İHA’DAN AYRILALI

Ayhan Gonca sosyal medyadaki açıklamasını aynı zamanda İHA’nın eski Genel Müdürü Fevzi Karaman’a da gönderdi. Fevzi Karaman bu gönderilere, “Ben ne yazıyorum, siz bana ne soruyorsunuz. 5 yıl olmuş İHA’dan ayrılalı. Yöneticlerine yazın” şeklinde cevap verince Gonca şöyle devam etti;

“Samsun Iha bürosunu "Ogün Samast otobüste..." diye arayan sizsiniz, tabii ki size yazacağım... Yok öyle kaçmak.. Çıkacaksınız ortaya, "Iha'yı otobüs firmasından veya yolculardan biri veya emniyetten, şurdan burdan aradılar biz de Samsun büroyu aradık" diyeceksin. Yok öyle adam harcamak...

adminadmin