Dünya
Giriş Tarihi : 08-09-2017 10:40   Güncelleme : 08-09-2017 10:40

İHH, 32 bin Arakanlıya Acil Yardım Ulaştırdı

İHH İnsani Yardım Vakfı, krizin başladığı günden bu yana Arakan’da toplamda 32 binin üzerindeki Arakanlı’ya acil yardım malzemesi ulaştırdı.

İHH, 32 bin Arakanlıya Acil Yardım Ulaştırdı

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın neresinde olursa olsun din, dil, ırk, millet, ülke ayrımı yapmadan savaş veya afetlere maruz kalmış, acil yardım bekleyen insanlara yardım ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, Arakan’da yaşanan krizin ilk gününden itibaren bölgedeki yardımlarını sürdürerek toplamda 32 binin üzerindeki Arakanlı’ya acil yardım ulaştırdı.  

Yardımlar sürecek

Bölgede bulunan İHH ekipleri son olarak Unchiparang, Teknaf ve Cox's Bazar’da Naf Nehri’ni geçiş sırasında Bangladeş sınırına gelen Arakanlılar’a yardımlarını sürdürüyor. İHH Güney Asya Masası Koordinatörü Münevver Hüseyin, “Bugüne kadar Arakan’dan Bangladeş’e geçen mültecilerin sayısı 180 bini aştı. Bizlerde Acil Yardım Çalışmalarımız kapsamında 3 bin aileye gıda paketi, 750 aileye mutfak ve yaşam malzemesi, 2 bin aileye barınma malzemesi olarak branda ve hasır, bin 500 aileye nakit para yardımı ile birlikte yine bin 500 kişiye de sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdik. Ekiplerimiz ayrıca sınırı geçiş sırasında gelen insanları karşılayıp hazır gıda ve su gibi acil gıda malzemeleri ulaştırdı. Bağışçılarımızın destekleri ile bölgedeki faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

100 bin kişiye kurban eti

İHH İnsani Yardım Vakfı, ayrıca Kurban 2017 çalışmaları kapsamında Müslümanlara yapılan zulmün bitmediği Arakan’da toplamda 4 bin 550 adet hisse kurban keserek yaklaşık 100 bin ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırmıştı.

3072’ye SMS gönder 5 TL bağışla

Hayırseverler, Arakan’da yaşanan kriz için bütün operatörden “ARAKAN” yazarak 3072’ye kısa mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabilir.  

Bölgede acil ihtiyaç listesi

-Gıda malzemeleri

-İlaç ve Tıbbı malzeme

-Branda

-Çocuk maması

-Elbise

-Hijyen ve yaşam malzemeleri

İHH Başkan Yardımcısı Arakan sınırında

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Orhan Şefik de bölgede devam eden yardımları koordine etmek ve krizi yerinde incelemek üzere Bangladeş'e gitti.

Kendisinden son durumu almak ve yapılan yardımları öğrenmek için +905334144012 numaralı telefonla irtibata geçebilirsiniz.

adminadmin