Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-04-2018 15:43   Güncelleme : 22-04-2018 15:43

İHH Başkanı Bülent Yıldırım Samsun’da konuştu

Kısa adı İHH olan İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İHH Samsun Şubesi’nin davetlisi olarak geldiği Samsun’da, ‘Mazlum Coğrafyalar Ümmetin Yetimleri Ve Kudüs’ Konulu bir konferans verdi.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım Samsun’da konuştu

Konferansta Samsun Valisi Osman Kaymak da bir konuşma yaptı.

Samsun Valisi Osman Kaymak konferansta yaptığı konuşmasında, “İnsani Yardım Vakfı'nın çalışmalarını ilimizde ve ülkemizde takdirle takip ediyoruz.  Allah kendilerinden razı olsun. Bu harekete destek olanlara çok teşekkür ediyoruz. Bir Müslümanın yapması gereken yetimlere sahip çıkmak ve samimiyettir. Bu gün bu salona gelen tüm kardeşlerimiz yetimliğin ne olduğunu bilen, yetimlere nasıl davranacağını bilen kardeşlerimiz.” dedi.

 Kaymak sözlerini, “Bizler bütün İslam aleminin ümidi haline geldik. 1990 senesinde ben İngiltere’de bulundum. O zamanlar Türklere bakış çok farklıydı. Şimdi artık mazlum milletler Türkleri bir ümit olarak görüyor. Bizler gerçekten Selçuklu ve Osmanlı medeniyeti olarak dünyada gittiğimiz yerlere sömürge uygulamadık. Gittiğimiz yerlere paylaşan ve İslam medeniyetini götürerek insanlığa hizmet götürmüş bir medeniyetin çocuklarıyız. O yönüyle bütün İslam coğrafyası bu gün bizleri bir umut olarak görüyor ve bizlerden bunu bekliyor. Bu hareketi öncelikle ilimizde ve daha sonra ülkemizde sizlerin de katkılarıyla uluslararası arenada, mazlum coğrafyalarda ihtiyacı olan yerlere ulaştıralım” diye tamamladı.

Samsun Valisi Osman Kaymak’ın ardından kürsüye çıkan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım sözlerine, Mescid-i Aksa'da namaz kılana kadar mücadelelerine devam edeceklerini vurgulayarak, “Kudüs'e gideceğiz. Niçin Kudüs'e gideceğiz? Doğu Türkistan'ı kurtarmak için Kudüs'e gideceğiz.” Diye başladı.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Doğu Türkistan'ın İslam'ın merkezlerinden olduğunu aktararak, bu bölgelerin Müslümanların elinden zorla ve gasp edilerek alındığını da kaydederek şöyle devam etti;

KUDÜS’Ü KİM YÖNETİYORSA DÜNYAYI DA O YÖNETİR!

 “Dünyayı kim yönetecek, bunu nereden anlarız? Kudüs'e bakarak anlarız. Kudüs kimin elindeyse dünyayı o yönetir. Tarihte Kudüs Müslümanların elindeydi o zaman dünyayı biz yönetiyorduk. Kudüs turnusol kağıdıdır, mihenk taşıdır, dünya egemenlik sisteminin göstergesidir. Bugün Kudüs'ü kim yönetiyor? Siyonizm”

Siyonizmin sadece Müslümanlar için değil bütün insanlık için zulüm, kan, gözyaşı ve adaletsizlik demek olduğuna da vurgu yapan Yıldırım sözlerini,

“Karşımızda bir güç var, Müslümanların Mescid-i Aksa'sını yıkmaya çalışıyor. Hristiyanların kilisesini yok etmeye çalışıyor. Onun için siyonizm demek, kötülük demek. Dünyaya işkenceyi ihraç eden, sistematik hale getiren Siyonizm’in ta kendisidir. Yahudilik başka bir şeydir, Siyonizm başka bir şeydir. Ama Siyonizm’e destek veren Yahudiler ve Masonlar da suçun ortağıdır” diye tamamladı.

adminadmin