Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-09-2018 14:27   Güncelleme : 21-09-2018 15:08

İHH Samsun Şube Başkanı Hüseyin Mutlu’dan Suriye'ye acil un yardımı çağrısı!

​İHH Samsun Şube Başkanı Hüseyin Mutlu Suriye’deki fırınlarda un stoklarının azaldığını belirterek acil un yardımı çağrısı yaptı.

İHH Samsun Şube Başkanı Hüseyin Mutlu’dan Suriye'ye acil un yardımı çağrısı!

İHH Samsun Şube Başkanı Hüseyin Mutlu ile Koordinatörü Selim Sarper Küçük Akasyamhaber’i ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Recep Yazgan ile bir süre sohbet etti.

Ziyarette İHH Samsun Şube Başkanı Hüseyin Mutlu, Suriye'de günlük ekmek ihtiyacının arttığını, buna karşın un miktarının azaldığını belirterek acil un yardımı çağrısında bulunan Mutlu “Suriyeli kardeşim ekmeksiz kalmasın” sloganıyla kampanya başlattıklarını belirtti.

İHH’NIN SURİYE’DE 23 FIRINI VAR

İHH Samsun Şube Başkanı Hüseyin Mutlu, Suriye'de sürdürdükleri yardım faaliyetlerine ve insani krize ilişkin değerlendirmede bulunurken Suriye’de İHH’nın 23 adet ekmek fırınının olduğunu fırınlarında ekmek çıkması için una ihtiyaç duyduklarını burada üretilen ekmeklerin sığınmacı kamplarında dağıtıldığını belirtti.

Mutlu şöyle devam etti;

“İnsanlar evsiz. Yiyecek bulamıyorlar. Zaten iş yok. Hastaneler yetersiz. Dünyada da duyarlılık azaldı. Fırınlarda yeterince un kalmadı. Bunun için un kampanyası başlattık. Şu anda buradaki halkın yiyeceğe ihtiyacı var. Sağlık ihtiyacı var. Özellikle una ihtiyaç var. Çocuklar ölüyor. Kadınlar hep çaresiz. Bu nedenle tekrar çağrıda bulunuyorum” dedi.

adminadmin