Genel
Giriş Tarihi : 15-02-2018 09:55   Güncelleme : 15-02-2018 09:55

İHH Suriye’de ‘’Hayır Mağazaları’’ açmaya devam ediyor

İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’nin İdlib kenti kırsalındaki Akrabat ilçesinde bir hayır mağazasını daha hizmete açtı.

İHH Suriye’de ‘’Hayır Mağazaları’’ açmaya devam ediyor

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, Suriye’nin çeşitli bölgelerinde hayır mağazaları açmaya devam ettiklerini söyledi.

Tosun, savaş mağduru sivillerin kıyafet ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla yeni bir hayır mağazasını daha hizmete açtıklarını belirterek, ‘’Savaş mağduru sivillerin kıyafet ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir hayır mağazasını daha Suriye’nin İdlib kenti kırsalındaki Akrabat ilçesinde hizmete açtık. Bu mağazamızdan her hafta bayan, yetim ve savaş mağduru yaklaşık 500 kişi faydalanacak. Mağazada kendilerine ayrılan kota miktarına göre diledikleri üründen alabilecekler.’’ dedi.

Hayır mağazalarının bölgedeki ihtiyaç sahipleri tarafından yoğun ilgi gördüğünü anlatan Tosun, ‘’Yardım ulaştırırken insanların rencide olmamasına ve gerçek anlamda ihtiyaçlarının giderilmesine dikkat ediyoruz. Bu nedenle ihtiyaç sahiplerinin kendi giyecekleri ürünleri kendilerinin seçebilecekleri bir sistem oluşturduk. Proje bölge insanı tarafından yoğun ilgi görüyor. Daha öncede İdlib’te açtığımız çeşitli mağazalarla savaş mağduru sivillerin ihtiyaçlarını gidermeye devam edeceğiz. Bu projemizde İdlib’te insani yardım çalışmaları yürüten Gün Doğumu Derneği ile işbirliği yaptık. Onlara da desteklerinden ötürü ayrıca teşekkür ediyoruz.’’ diye konuştu.

 

adminadmin