Analiz
Giriş Tarihi : 06-04-2020 13:00   Güncelleme : 06-04-2020 13:00

İHH’dan 44 Bin Kişiye Yardım!

İHH İnsani Yardım Vakfı, Şimdi Dayanışma Vakti kampanyası kapsamında bugüne kadar Türkiye’nin 81 ilinde 44 bin 936 muhtaca gıda ve hijyen paketi ulaştırdı.

İHH’dan 44 Bin Kişiye Yardım!

Türkiye, koronavirüs sebebiyle zor zamanlardan geçiyor. Koronavirüs en fazla yaşlıları ve kronik hastaları etkiliyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, vatandaşlarımıza destek olmak için Şimdi Dayanışma Vakti kampanyasını başlattı ve ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyor. Vakıf, 81 ildeki gönüllüleriyle, evinden çıkamayan yaşlı, hasta ve muhtaçları ziyaret ediyor, ihtiyaçlarını karşılıyor. İHH, bu dönemde en çok zarar gören aile kurumunu ayakta tutmak için elinden geleni yapıyor. İHH, valilikler bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları ile koordineli bir şekilde 10 milyon TL’yi, yetim aileleri başta olmak üzere işten çıkartılan ve gündelikçi işlerde çalışanlara önümüzdeki hafta itibariyle teslim etmeye başlayacak.

 

İHH, tüm Türkiye’de 100 bin adet kumanya dağıtmak üzere harekete geçti ve ihtiyaç sahiplerine kolileri ulaştırmaya başladı. Ayrıca İHH, 10 bin de hijyen paketi dağıtımlarını sürdürüyor. Krizin başladığı ilk andan itibaren İHH, tüm Türkiye’de şu ana kadar 11 bin 234 aileye hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdı. Yardımlardan toplamda 44 bin 936 kişi istifade etti.

 

İHH, hayırseverlerin bağışlarına göre yardım kapasitesini artırarak daha fazla mağdura ulaşmayı sürdürecek.

 

23 bin başvuru alındı

Kampanya kapsamında vakıf, internet sitesi üzerinden bir yardım talep formu açtı. Kısa sürede 23 bin rakamına ulaşılmasının ardından başvuru formu geçici olarak durduruldu. Gelen talepleri hızlıca analiz edip en kısa zamanda ailelere geri dönüş yapabilmek amacıyla bir komisyon oluşturuldu. Koronavirüse karşı sosyal mesafeye dikkat edilerek üst düzey tedbirlerin alındığı komisyonda 25 personel görevlendirildi. Bir Yönetim Kurulu Üyesi ve 3 koordinatörün yönetimindeki komisyon, acil ihtiyaç durumunu tespit ederek illerdeki İnsani Yardım Derneklerine (İYD) muhtaç ailelerin bilgilerini geçmeye başladı. İstanbul’daki temsilcilikler ve 81 ildeki İYD’ler de hazırlanan yardım kolilerini muhtaç ailelere ulaştırmayı sürdürüyor. Yardımları kapı kapı dolaşarak muhtaç ailelere ulaştıran ekipleri, sadece dağıtım yapmakla kalmıyor ayrıca ailenin nakdi yardıma ihtiyacı olup olmadığını da yerinde gözlemliyor. Yapılan çalışmalar neticesinde bugüne kadar; 8 bin 999 kumanya kolisi ve 3 bin 318 hijyen paketi ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.

 

Sağlıkçılara moral ziyareti

Vakıf, yurt içinde sadece yardım dağıtmadı, sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonu için de faaliyet yürüttü. Ekipler, hastane hastane dolaşarak sağlık personellerine teşekkür maksadıyla küçük hediye paketleri teslim etti. Gece gündüz vatandaşlarımız için çalışan sağlıkçılara İHH; meyve suyu, kek, el dezenfektanı, terlik, pijama, tıbbi cihazlar için pil, maske ve eldiven ulaştırdı.

 

Gençler, sokak hayvanlarını unutmadı

Genç İHH ekipleri, dışarıda su ve yiyecek bulmada zorlanan sokak hayvanları için Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde birçok noktaya su ve mama kapları bıraktı.

 

Suriyeli kadınlar, Türkiye’ye vefa için maske üretti

Şanlıurfa’da ikamet eden Suriyeli kadınlar, Türkiye’ye vefa borcu için maske üretimine başladı. Gönüllülük esasıyla yapılan çalışmaya erkekler de destek verdi. İHH Mesleki Eğitim Merkezi’nde yapılan çalışma ile koruyucu ipek kumaştan sürekli kullanılabilecek maskeler üretiliyor. Üretimler, Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün kontrolünde gerçekleştiriliyor. Günlük bin üretimin yapıldığı merkezdeki maskeler, fakir ve yetim ailelere dağıtılıyor.

 

Suriye’deki yardımlar aralıksız sürüyor

İHH ekipleri, Suriye’deki çalışmalarını da sürdürüyor. Ailelere hijyen paketlerinin yanı sıra sağlık taramaları da gerçekleştiriyor. Vakıf, kamplarda koronavirüse karşı bilinçlendirme amacıyla broşür dağıtımında bulunuyor.

adminadmin