Dünya
Giriş Tarihi : 14-04-2018 12:29   Güncelleme : 14-04-2018 12:29

İHH’dan Moro’ya Bir Okul Daha

İHH İnsani Yardım Vakfı, Moro’da 100 öğrencinin istifade edeceği Abdülhamit Han İlkokulu’nun temellerini attı.

İHH’dan Moro’ya Bir Okul Daha

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının dışında imza attığı kalıcı eserlerle umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, mazlum coğrafyalarda eğitim olanaklarından mahrum kalan çocuklar için eğitim kurumları inşa ediyor. Bunlardan birisi de, Filipinler’in Moro adasında Müslüman halkın eğitim ihtiyacını gidermek için Ümraniye İHH tarafından temelleri atılan Abdülhamit Han İlkokulu.

5 sınıfıyla 100 öğrenciye hizmet verecek olan okul, Moro’nun Maguindanao şehrinin Guindulungan bölgesinde inşa edilecek. 210 M²’den oluşan okul tamamlandığında İslami eğitimlerin yanında fenni ilimler de verilecek. Okulda Arapça ve İngilizce eğitimi de verilecek. Okulla birlikte eğitim olanaklarından mahrum kalan öğrencilerin ihtiyaçları da karşılanacak ve bölgedeki okur yazarlık seviyesi artacak.

Moro’da neler oldu?

Bilindiği üzere Moro, uzun yıllardır siyasi karışıklıkların hüküm sürdüğü ve nesillerin sağlıklı bir eğitim sürecinden geçemediği bir bölge olarak hafızalara kazınmıştı. Filipinler hükümeti ile Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MİKC) arasındaki devam eden barış sürecine İHH İnsani Yardım Vakfı da arabulucuk görevi yürütüyor.

adminadmin