Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-12-2017 12:13   Güncelleme : 04-12-2017 12:13

İHH’nın OMÜ İlahiyat Fakültesi’ndeki Arakan ağlıyor programı neden iptal edildi!

OMÜ İHH Gönüllülerinin, Arakan'daki zulmü durdurmak ve duyurmak için bölgeye gönderdiği heyet tarafından İlahiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilecek olan program İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından iptal edildi.

İHH’nın OMÜ İlahiyat Fakültesi’ndeki Arakan ağlıyor programı neden iptal edildi!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Eğitim Fakültesinde, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi’nde Samsun İHH tarafından Arakan Ağlıyor isimli program yapılması için izin verilmesine rağmen, söz konusu programın İlahiyat Fakültesi’nde yapılmasına dekanlık tarafından izin verilmedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Metin Yılmaz izin alınmış programın iptal gerekçesi olarak bir takım provokasyonları gösterirken, İHH ile karşılıklı anlayış içerisinde programın iptal edildiğini belirtti.

Samsun İHH ise rektörlük tarafından izni verilmiş programın bir takım provakasyon ihtimalleri öne sürülerek iptal edilmesine anlayışla bakamayacaklarını belirterek, Dekanın provakasyon ihtimallerini önlemek yerine programı iptal etmesi de kabul edilemez diye görüş belirtti.

Bilindiği gibi Samsun İlahiyat Fakültesi kantinine 10 Kasım’da Atatürk’e hakaret edildiği iddiasıyla, bir kısım öğrenciler tarafından Atatürk posteri asılmıştı.

adminadmin