Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 30-04-2020 13:20   Güncelleme : 30-04-2020 13:20

İkinci Şans

İkinci Şans

Yıllar evvel rabıta-ı mevt hükmüne geçen bir rüyamdan mülhem bir şiir yazmıştım. “Fırsat bu fırsat gülüm / İkinci şans yok / Ansızın gelir ölüm / İkinci şans yok.” diye başlayıp devam ediyordu. Fakat daha sonraki okumalarımda, niyetim belki bir farkındalık oluşturmak da olsa farkında olmadan okuyanı meyusiyete düşürebilecek, ruhunu sıkacak bir şiir olmasın diye “Beni Sensiz Bırakma” kitabıma almadım.

Bir atmosfer ki herkes büyük bir dehşetle sağa sola kaçışmakta. Kimse kimseyi görmüyor, tanımıyor. Sorgu sual, dizlerin bağı çözülmüş. Derken sol taraftan bir defterle birlikte bedeninde ateşin cızırtısını hissediyorsun ve kolunu kaldırmaya bile muktedir değilsin. Sadece aklından dünya geçiyor: Bir şansım daha olsun. Bir şansım daha olsun, alnım secdeden kalkarsa namerdim. Lakin o noktada şiirde geçen mısraların hakikati beynimizde patlıyor. “Ömr-ü vaden dolmadan / Hicap et kalpten, utan / Olsan da bin bir pişman / İkinci şans yok.”

“İkinci şans demek ilk şansı kaybetmiş olmak demektir yeğen.” Aslında Rabbimiz “Rahmetim, gazabımı geçti.” buyuruyor. Benim şiirde yazdığım gibi acımasız mı acaba vaziyet? Konuyu getireceğim yer şu an içerisinde bulunduğumuz rahmet ve merhamet ayı ramazan elbet. Hepimizin bilmesi gereken şey şudur ki her ramazan bizim ömrümüzdeki yepyeni bir şanstır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN