Eğitim
Giriş Tarihi : 25-04-2019 11:36   Güncelleme : 25-04-2019 11:38

İlahiyat Öğrencileri Dinî Musiki Konserle Gönüllere Hitap Etti

Ondokuz Mayıs Ünivesitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Korosu; “Dinî Musiki Konser” ile gönüllere dokundu.

İlahiyat Öğrencileri Dinî Musiki Konserle Gönüllere Hitap Etti

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konseri; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Batuk, akademisyenler ve kalabalık bir öğrenci topluluğu takip etti.

Konser öncesi selamlama konuşmasında söz alan İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi ve Koro Şefi Prof. Dr. Ahmet Çakır, bir yıldır hazırlık aşamasından sonra konserlere yer verdiklerini belirterek koro mensuplarının emek ve çalışmalarının takdire mazhar olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Çakır, dinleyicilere katılımları için teşekkür etti.

Konserde İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Çakır’ın yönetiminde sahne alan koro; hicaz, nihavent ve nikriz makamlarındaki eserleri başarıyla icra ederken, udda Prof. Dr. Ahmet Çakır, klasik kemençede Arş. Gör. Senem Arslan, neyde Yusuf Beşir, kanunda Furkan Koç sergiledikleri performanslarıyla dinleyicilerden yoğun alkış aldı.

Repertuvarını solo ve koro eserlerin oluşturduğu konserde, tasavvufi ve dinî musiki örnekleri olan ilahiler ve nefeslerle bir de marşa yer verilirken, İlahiyat Fakültesi Korosu da sesleri ve soluklarıyla dinleyicilere manevi bir atmosfer sundu.

“İslam’ın sanat ve estetik boyutlarını da topluma sunmalıyız”

Konser sonunda ise duygu ve düşüncelerini aktaran Dekan Prof. Dr. Cengiz Batuk, koro ve katılımcılara şükranlarını sunarak “Aslında bu tür faaliyetlerin yoğun desteğe ihtiyacı var. Doğrusu ben izlerken mest oldum ve keşke ekibin içinde yer alsaydım diye de imrendim. Yeteneği olan arkadaşlarımız, bir şekilse İslam’ın sanat ve estetik boyutuyla ilgilenmeli. Yani İslam deyince salt kelami, fıkhi yahut tefsire dair tartışmalar gelmesin. İşte İslam’ın bu yönlerini de topluma sunalım ve dinimizin farklı boyutlarını gözler önüne serelim. Tekrar koromuza ve sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

adminadmin