Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 15-12-2016 10:55   Güncelleme : 15-12-2016 10:55

İlk Şehidimiz Süleyman Aydın

Yıl 1984 15 Ağustos PKK terör örgütünün ilk silahlı resmi eylemi Siirt, Eruh ilçesinde gerçekleşti. İlk şehidimizi de Eruh akşamında verdik.

İlk Şehidimiz Süleyman Aydın

 İlk şehidimizin adını sordum, tanıdığıma tanımadığıma bilen çıkmadı. Ülkemizde sorsaydım belki de bir elin parmakları kadar kişi bilecekti. TÜRKİYE unuttu ama biz seni unutmadık Süleyman AYDIN’nım. Genç bedenin bir Eruh gecesinde hain kurşuna yenik düşerken, gazetelerde adın 2-3 gün sonra siyah beyaz vesikalık fotoğrafla yayınlandı. Erzincan’a bağlı mertekli köyünde defnedilirken, baskında ağır yaralanan astsubay Memiş ARIBAŞ hastanede can çekişiyordu. O da senin gibi sessizce 5 gün sonra hastanede şehit düştü.

PKK İlk sivil katliamını 8 Kasım 1984 Eruh, Karageçit köyünde dördü çocuk beşi kadın, dokuz mazlum kişiyi katlederek gerçekleştirdi.

Şehit haberleri durmadan gelmeye başladı karakollar basılıyor masum halk baskı ve şiddetle katlediliyordu. Devletimizin gücü zayıflarken PKK terör örgütü AB ülkeleri ve ABD’nin desteğiyle büyüdü. Devletimizi yönetenlerin gözünün içine baka baka büyüyen PKK’ya karşı etkili mücadele yapılamıyor ülkenin her tarafından katliam, baskın, silahlı çatışma haberleri geliyor. Öğretmenler, memurlar, işçiler, sivil halk yaşlı genç ayrımı yapılmadan katlediliyor. Karakollar basılıyor askerimiz polisimiz şehit ediliyor kan ve gözyaşı durmuyordu…

13 Başbakan eskittik ama terörü durduramadık.1984’den beri hep aynı nakarat söylenir durur. Meydanlara çıkar elimize bayrağı alır başlarız sloganlara.

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ.

YA ALLAH BİSMİLLAH ALLAHU EKBER.

VATAN CANIM SANA FEDA OLSUN, diye sloganlarla evlere dönerdik.

Siyasiler ve Devleti yöneten bürokratlar

KANLARI YERDE KALMAYACAK MİSLİ İLE CEVAP VERİLECEK, AKAN KANI BİZ DURDURACAGIZ. ŞEHİTLERİMİZİN İNTİKAMI ALINACAK. PKK TERÖR ÖRĞÜTÜ DESTEKCİSİ VE DESTEK VEREN BÜTÜN ÜLKELERE GEREKLİ YAPTIRIMLAR YAPILACAK, CEZALARI VERİLECEK DİYE KONUŞMALAR HEP HAVADA KALDI.  

32 yıldır terörle mücadele geldiğimiz noktada en son 44 şehit verdik. 44 aslan parçasını toprağa verirken,  İlk defa bir İçişleri Bakanını bu kadar kararlı gördüm. İntikamları alınacak, şehitlerimin kanı yerde kalmayacak derken içime umut doğdu o enerji ve kararlılığı hissettim. Yoksa İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’da eski siyasiler gibi konuşup, icraatta başarısız mı olacak. İnşallah yanılmamışımdır. Bunu kısa bir zamanda göreceğiz.

Terörü bitirmek için basit kurallar özet geçmek gerekirse

1-İyi bir istihbarat ağı (iç ve diş )

2-Terör örgütleriyle mücadelede hukuksal zemin, (Terör örgütünü üyeliği, övmek ve propaganda yapma cezası 20 yıl cezadan başlanmalı, af ve indirim kapsamı dışında tutulmalı)

3-Güvenlik kuvvetlerinin silah kullanma yetkisi artırılmalı.

4-Dış ülke desteğini kesmek için kısas getirilmeli(her devletin yumuşak karnı vardır, her zaman etkilidir)

5-Mali Yapıya Müdahale (terör üyelerinin, destekçileri ve sempatizanlarının mal varlığına el koymak, ailesi ve kendisi dahil devlet imkanlarını kullandırmamak)

6-Güvenlik kuvvetlerini daha donanımlı ve eğitimli hale getirmek

7-Terör örgütünün halkın üzerindeki siyasi ve silahlı baskısını ortadan kaldırmak için her türlü sosyal ve ekonomik tedbiri almak

8-Sıfır tolerans-Kararlılık-denetleme

9-Yurt dışı operasyonlar için alt yapıyı kuvvetlendirmek. Hangi ülkede olursa olsun terör örgütü üyesini paket yapıp ülkemize getirebilme kabiliyeti oluşturulmalıdır. Terör örgütü üyesini bulunduğu ülkede etkisiz hale getirilmesini sağlamak (yurt dışında vatansever aklınızın alamayacağı kadar çok)

10-Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı resmi ve gayri resmi destekleyerek etkinliklerini artırmak güçlü konuma getirmek

11-Korkak bürokrat, korkak siyasetçilerin elinden terörle mücadele alınmalı korkusuz, akıllı, terör uzmanı,

 gerçek vatansever bürokrat ve siyasetçiler ile terör mücadelesi yapılmalıdır.

12-İDAM getirilmelidir. Acilen bir şekilde uygulama yapılmalıdır.

Bunun gibi bir sürü mücadele yöntemini sayabiliriz ama en önemlisi

Ülkemizde gerçek bir huzur ve asayiş sağlanmalıdır. Ülkemizin herhangi bir köşesinde halkın güvenliği, devletin bütünlüğü ve asayişini bozmaya kalkışanlar devletin bütün resmi ve gayrı resmi kuvvetlerini karşılarında bulmalıdırlar. Klasik mücadele tekniklerini bırakıp gerçek mücadele yapılmalıdır.

İlk şehidimiz Süleyman AYDIN ismiyle başlamamın sebebi ise vatan savunması yaparken şehit olan binlerce vatan evladımızı unutmadığımızı göstermek içindi.     

Terörle gerçek anlamda mücadeleye başlamadan önce çağrı yapıyorum. Ülkemizin her karış toprağında şehitler yatmaktadır. Terörle mücadele eden bütün kuvvetlerimiz (7 den 70 e TÜRK MİLLETİ) şehitlerimizi ziyaret etsin onlara dua etsin, sahip çıksın, helallik versin. Sen bu mücadelede şehit oldun gözün arkada kalmasın vatan bize emanettir ruhunu bedenlerimize, aklımıza kazımalı ve yerleştirmeliyiz.

ARTIK ŞEHİT HABERİ ALMAYA ALIŞTIRILMIŞ BİR MİLLET OLMAK İSTEMİYORUZ.  

UNUTMAMAK GEREK BU MÜCADEDE BİNLERCE ŞEHİT VERDİK YİNE ŞEHİTLER VERECEĞİZ.

BU SEFER FARKLI OLACAK HEP BİRLİKTE 7’DEN 70’E TERÖRLE MÜCADELE ZAMANI.

KAZANACAĞIZ, KAZANACAĞIZ, KAZANACAĞIZ

Taner YILMAZ

adminadmin