Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-07-2020 12:56   Güncelleme : 07-07-2020 12:56

İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş’a Koruma Polisi Tahsis Edildi!

İlkadım Belediyesi binasında geçtiğimiz haftalarda çıkan silahlı kavganın ardından Başkan Necattin Demirtaş’ın talebiyle koruma polisi tahsis edildi.

İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş’a Koruma Polisi Tahsis Edildi!

İYİ Partili İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş tarafından yerel seçimlerde iş vaadi sözü ile kandırıldıklarını iddia eden partililerin belediyeye gelerek Başkan Demirtaş ile görüşme yapmak istedi.

 

KAVGA ÇIKTI

Belediye’de özel kalem müdürlüğüne girerek Başkan Demirtaş ile görüşmek için toplanan guruptan birkaç kişi olumsuz yanıt alınca gerginlik çıktı. Grup, Başkan Demirtaş ile görüştürülmeyince kriz büyüyerek kavgaya dönüştü.

 

KAVGADA SİLAH İDDİASI

Başkan Demirtaş ile görüşmesi engellenen guruba yetkililer tarafından ‘size işe alınma sözü verilmedi’ denilmesi gerginliğin fitilini ateşledi. Özel kalem müdürlüğü önünde toplanan gruba başkanlık koruma ekibi tarafından önce sözlü, ardından ise filli müdahalede bulunulması gerginliğin büyümesine neden oldu. Pencere ve kapı camlarının kırılmasıyla büyüyen olayda silah kullanıldığı iddia edilmişti.

 

GÜVENLİK, OLAYI SAKİNLEŞTİRDİ

Bağrışma ve tartışma sonrası öfkeli grup araya güvenlik ekiplerinin girmesiyle sakinleştirildi ve olay yatıştırılmıştı.

 

KORUMA POLİSİ İSTEDİ

İlkadım Belediyesi’nde yaşanan silahlı kavganın ardından, Başkan Necattin Demirtaş’ın yakın çevresine “Allah’ın verdiği canı Allah’tan başkası alamaz. Bana kurşun sıktılar yanımdaki adamlar öldü bana bir şey olmadı” dediği öğrenildi.

Koruma polislerine basının kullandığı araç tahsis edildi.

Koruma polisleri Demirtaş’ın belediyeden çıkış yapması durumunda makam aracını yakın takibe aldıkları, başkanı korumak için belediyede 2 sivil polisin görev yaptığı gelen bilgiler arasında.

Gerçek Taraf

Recep YAZGANRecep YAZGAN