Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-03-2019 08:44   Güncelleme : 07-03-2019 08:44

İlkadım Belediye Başkanı Tok’tan Regaib Kandili Mesajı

İlkadım Belediye Başkanı Tok’tan Regaib Kandili Mesajı

Başkan Tok mesajında, “Toplumsal birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, üç ayların başlangıcı olan Regaib Kandili’ni fırsat bilmeli ve toplumsal iç huzurumuzu arttıran bu kutsal günlerin değerini en iyi şekilde idrak etmeliyiz” dedi.

RAHMET, MAĞFİRET VE BEREKETİN HABERCİSİ”

Rahmet kapılarının açıldığı, manevi duyguların doruğa çıktığı kandil gecelerinde avuçlarımızı, bütün mazlum ve mağdurlar için göğe kaldırmalıyız diyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, mesajında; "Üç ayların müjdeleyicisi olan Regaib, herhangi bir şeyi istemek, arzu duymak, meyletmek, bu emeller doğrultusunda çaba sarf etmek demektir. Bizde böylesi müstesna gecelere ulaşmanın şükrü ile ibadetimizi yaparken varsa kırgınlıklara mutlaka son vermeliyiz. Aile, akraba ve komşuluk ilişkilerimizde küslükleri kaldırmalıyız. Rahmet, mağfiret ve bereketin habercisi olan  Regaib Kandiline bir kez daha ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşamalıyız ” dedi.

“BU GÜN VE GECELERİ FIRSAT BİLMELİYİZ”

Regaib Kandili ile İslam Âlemi için büyük önem arz eden üç ayların da başladığını belirten Başkan Tok; "Bir kez daha hep birlikte Allah'ın bereket, rahmet ve mağfiretinin bol bol ihsan edildiği üç ayların müjdecisi Regaib Kandili'ne erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Böylesi günler kalplerimizi sevgiyle dolduran, birbirimize hoşgörülü ve saygılı olmamız gerektiğini bizlere hatırlatan, kardeşlik, arkadaşlık, yardımlaşma gibi duygularımızı artıran ve biz kullarını Allah'a yakınlaştıran günlerdir. Bu gün ve gecelerin en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz, sevginin tüm insanlar arasında yayılmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimiz ve bütün İslam âleminin Regaib Kandilini kutluyor ve bu gecelerin hürmetine vatan toprağını korurken şehitlik mertebesine ulaşan kahraman silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet mensuplarımıza, Yüce Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

adminadmin