Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-02-2017 15:34   Güncelleme : 02-02-2017 15:34

İlkadım Belediyesi Engelli Vatandaş İçin Engel Tanımadı

Engelli vatandaşı sırtında taşıyarak hastaneye ulaştıran İlkadım Belediyesi Zabıta Ekipleri görenlere duygusal anlar yaşattı.

İlkadım Belediyesi Engelli Vatandaş İçin Engel Tanımadı

İlkadım Belediyesi Zabıta Ekipleri Başkan Tok’un talimatı ile adeta bir sağlık ekibi gibi hizmet veriyor.

ZABITA EKİPLERİNDEN SAĞLIK HİZMETİ

İlkadım Belediyesi Zabıta Ekipleri son 52 yılın en etkili kar yağışının yaşandığı bu günlerde vatandaşlara adeta bir sağlık ekibi gibi hizmet veriyor. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından verilen talimat ile evlerinden çıkmakta zorluk yaşayan yaşlı, hasta, hamile ve engelli vatandaşlar evlerinden alınarak gidecekleri sağlık kuruluşlarına götürülüyor ve tekrar evlerine bırakılıyor.

“ZABITA ABİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İlkadım Belediyesi İletişim Merkezi (İLKİM)’ne telefonla ulaşan engelli bir vatandaşın yoğun kar yağışının devam etmesinden dolayı tekerlekli sandalyesini kullanamadığını ve hastaneye ulaşması gerektiğini bildirmesinin üzerine, İlkadım Belediyesi Zabıta Ekipleri harekete geçti. Kısa sürede engelli vatandaşın evine ulaşan ekiplerin, engelli vatandaşı zabıta aracına kadar sırtlarında taşımaları hem hasta yakınlarını hem de çevredekileri duygulandırdı. Hastaneye ulaştırılan vatandaşın tedavisi bitene kadar bekleyen ve işlemlerini bizzat yapan zabıta ekipleri tedavinin ardından tekrar evine kadar bıraktılar. Yapılan hizmet sonrası çok mutlu olduğunu kaydeden Engelli vatandaş “Sağ olsun belediyemiz bizim için çok önemli bir sorunu hemen çözdü. Zabıta ekipleri bizimle yakından ilgilenerek sıkıntımızı giderdi. Allah sizlerden razı olsun. Çok mutluyum. Belediye Başkanımız Erdoğan Tok’a ve Zabıta abilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“KONU İNSANSA GÖREV AYIRT ETMEYİZ”

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Yılmaz ise yaşlı, hasta, hamile ve engelli vatandaşlara her zaman yardımcı olduklarını belirterek vatandaşların bu durumlarda kendileriyle iletişime geçebileceklerini söylerken; “Konu insan olduğu zaman bütün mesai arkadaşlarımız dahil asla görev ayırt etmeden severek çalışırız. Şehrimiz yoğun kar yağışı altındayken bizlere görevler düştü ve bu görevlerin arasında en değerlisi İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok tarafından verilen bu görev oldu. Görevimiz esnasında bizlere teşekkürleri ile güç veren değerli ilkadımlılara ekip arkadaşlarım adına bende teşekkür ediyorum.” dedi.

 BAŞKAN TOK; “ÖNCE CAN” DEDİ.

Son 52 yılın en yoğun kar yağışının yaşandığı bölgede karla mücadelesini sürdüren İlkadım Belediyesi, Başkan Tok’un talimatları doğrultusunda “önce can” dedi. Kar yağışının başlangıcından itibaren sokak hayvanlarının beslenmesi ve barınması dahil belediye ekiplerinin öncelikli görevleri vatandaşların sağlık kurumlarına ulaşımını sağlamak ve temel ihtiyaçlarını karşılamak oldu.

adminadmin