Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-10-2018 10:38   Güncelleme : 04-10-2018 10:38

İlkadım Belediyesi Fırsatçılara Göz Açtırmıyor!

İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri Başkan Erdoğan Tok’un talimata ile Pazar yerleri ve marketlerde zam fırsatçılığına imkan vermemek için denetimlerini sıklaştırdı.

İlkadım Belediyesi Fırsatçılara Göz Açtırmıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği fiyat fırsatçılığı üzerine talimat veren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok pazarcı esnafı ve marketlerde zam fırsatçılığına imkan vermiyeceklerini belirtti. Uygulama kapsamında, ürünlere ederinin üstünde etiket koyan işletmelere cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞINA GEÇİT YOK

İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri Pazar yerlerinde ve marketlerde yaptığı inceleme ve denetimlerini arttırdı. Türkiye’de yaşanan ekonomi sorunu ve dolar artışını fırsata çeviren bazı işletmeleri etkisiz hale getirmek amacıyla yapılan uygulamada, ekipler ilk olarak ürünlere gelişi güzel fiyat verilip verilmediğini denetledi. Tüm ürünleri A dan Z’ye inceleyen ekipler, aldıkları ürünleri marketin kasasına götürerek fiyat karşılaştırması yaptı. Ellerinde bakanlığın fiyat listesi bulunan zabıta görevlileri, marketteki ürünler ile listedeki ürünlerin fiyatlarını karşılaştırdı.

GİRİLMEDİK MARKET KALMAYACAK

Konu hakkında açıklama yapan Samsun İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Yılmaz, “Bugün, pazar yerlerimiz ve marketlerde fiyat denetlemesi yaptık. Fahiş fiyat uygulanan marketlere cezai işlemler uyguladık. İlkadım Belediye Başkanımızın da bize talimatı var. Yüksek fiyatla ürün satan işletmelere müsaade etmememiz konusunda. Biz bu süreçte girilmedik market ve bakkal bırakmayacağız. Yüksek fiyat koyan işletmelere ve fırsatçılara fırsat vermeyeceğiz. Etiketleri teker teker inceleyerek yüksek fiyat uygulayanlara ne gerekiyor ise yapacağız. Biz vatandaşlar tarafından da gelen ihbarları anında değerlendirerek, yasaların bize verdiği yetkileri sonuna kadar kullanıyoruz” dedi.

adminadmin