Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-06-2020 13:37   Güncelleme : 24-06-2020 13:37

İlkadım Belediyesi Önünde Eylem Yaptılar

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın iddiaya göre seçimlerde 'size işe alacağım' dediği bir grup, belediye önünde açıklama yaptı.

İlkadım Belediyesi Önünde Eylem Yaptılar

BAŞKAN DEMİRTAŞ’I DESTEKLEDİK BİZE İŞ SÖZÜ VERDİ

Grup üyeleri, "Biz Başkan Demirtaş'ın yanında durduk ve biz şu an emeğimiz, hakkımız olan işi istiyoruz" dediler

31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı'nın İYİ Parti İlkadım Belediye Başkanı olarak seçilen Necattin Demirtaş, son dönemde 'parti içi ve iş vaad edilen işçilerle' yaşadığı krizlerle dikkat çekiyor. MHP'ye geri döneceği iddia edilen Başkan Demirtaş'ın, MHP lideri Devlet Bahçeli ile Ankara'da özel olarak görüştüğü, genel kurultayda rozeti takacağı kamuoyunda gündem olmuştu.

 

KONGRELERE KATILMADI

Bu iddianın üstünden daha 24 saat geçmemişti ki; geçen hafta sonu İYİ Parti'nin İlkadım'la beraber 2 ilçede de gerçekleştirdiği kongrelere katılmayan ya da temsilci dahi göndermeyen Başkan Demirtaş'a, İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu tepki göstermişti. Parti içi kriz büyürken, bir de bir grup vatandaş Başkan Demirtaş'a tepki gösterdi.

 

BİZE İŞ SÖZÜ VERDİ

Büyük çoğunluğu seçim süresince bayrak asma, miting düzenleme, meşale yakma gibi gece gündüz dur durak bilmeden, yorulmadan Başkan Necattin Demirtaş'a çalışan bir grup olarak ifade eden yaklaşık 40 kişi, kendilerine yaklaşık 15 aydır vaad edilen iş sözünün bir türlü yerine getirelememesinden dolayı belediye önünde basın açıklaması yaptı.

 

SOSYAL MESAFE UYARISI!

İlkadım Belediyesi'nin önündeki meydanda açıklamaya izin verilmezken, polisin sosyal mesafe kuralına uygun olarak açıklama yapılmasına izin vermesinin ardından 10 kişilik grup, Başkan Necattin Demirtaş'a tepkilerini dile getirdi.

 

HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Grup adına sözcülük yapan Selçuk Sezgin, "Biz İYİ Parti İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın yanında çalışmış, emek vermiş insanlarız. 15 aydır birçok söz verildi. 'İşe alınacaksınız evraklarınızı getirin' denildi. Tutarsızlıkla karşı karşıya kaldık. Hiçbirimiz dik duruşumuzu bozmadık. İftiralar atıldı. Biz Başkan Demirtaş'ın yanında durduk ve biz şu an emeğimiz, hakkımız olan işi istiyoruz" dedi.

 

ONLAR BİZİ SATTILAR

Sezgin, şöyle konuştu; "Evde, ailemizle, sokakta, mahallede insanlara yüzümüz kalmadı. Birçok söz verildi hiçbiri tutulmadı. Mayıs 15, Haziran 1, Haziran 15 evrak verdik. Haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Bu seçim kolay kazanılmadı. Şu gördüğünüz arkadaşlarımızdan 10 tanesi daha vardı gelmediler, canları sağolsun. Biz davamızın sonuna kadar arkasındayız. Geri adım atmayı düşünmüyoruz. Kimseyi satmadık, bizi sattılar."

 

BİZ DE KANDIRILDIK

Diğer sözcü Ali Erden Güvenç ise, şu şekilde konuştu; "Necattin başkanın kapısına kadar gittik, kendisine çok güveniyorduk, 'önümüze düş başkanım' dedik. Parti gözetmeden her türlü fedakarlığı yaptık. Gece gündüz imkansızlıklara karşı bayrağını taktık, sahnesini yaptık, meşalesini yaktık, helali hoş olsun. Bizlere sürekli tarih verdiler. 'İŞ-KUR üzerinden giriş yapılacaksınız' dediler. Seçimde birebir çalışan en fazla 40-41 kişiydik, 'en son yılbaşında sizi işe alacağım' dedi. Gene gittik başkan, 'olmaz sizi yarım giriş yapacağım. Yarım maaş, yarım sigorta' dedi. Mayıs'a kadar. O da olmadı. '1 Haziran'da girişlerinizi yapacağım arkadaşlar' dedi. Yapmadı. Başkanın sözüne güvenip, başka bir işte çalışan arkadaşlarımız, 'işe gireceğiz' diye işini terk etti. Biz de kandırıldık. 15 aydan beri hiçbir sesizim çıkmadı, hiçbir yerde gidip çirkeflik yapmadık, olayımız duyulmadı. 8-10 sefer söz verildi bize, her seferinde başkan tarafından ertelendi, en son karar verdik. Bundan sonra eylemlerimiz olacak."

Haber ve resim; Hedef Halk Gazetesi - N. Alper CABBAR

Recep YAZGANRecep YAZGAN