Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-09-2018 15:33   Güncelleme : 20-09-2018 15:33

İlkadım Belediyesi ve Beşir Derneğinden Suriye’ye Yardım Eli

İlkadım Belediyesi ve Beşir Derneğinden Suriye’ye Yardım Eli

İlkadım Belediyesi ve Beşir Derneği işbirliğinde Suriyeli ihtiyaç sahiplerine içi İnsani Yardım Malzemesi dolu TIR gönderildi.

Şimdiye kadar birçok şehirlere ve ihtiyaç sahibi kişilere yardımda bulunan İlkadım Belediyesi, Beşir Derneği’nin de katkılarıyla İnsani Yardım Malzemesinden oluşan tır’ı dualarla Suriye’ye uğurladı. İlkadım Belediyesi önünden düzenlenen uğurlama törenine İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun Semerkand Vakfı Başkanı Zekai Murzioğlu, Beşir Derneği Karadeniz Sorumlusu Cemil Aysel  ve vatandaşlar katıldı.

BEŞİR DERNEĞİNDEN BAŞKAN TOK’A TEŞEKKÜR

Beşir Derneği’nin 2011 yılından bugüne Bakanlar Kurulu kararı ile hizmetlerine devam ettiğini ifade eden Beşir Derneği Karadeniz Sorumlusu Cemil Aysel, “Nerde mazlum ve mahcup bir gönül var onların hamisi olarak merhamet elini uzatmak oradaki kardeşlerimize gönüllerinde huzur ve mutluluğu sağlamak için elimizden gelen bütün gayretleri yerine getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Türkiye genelinde 12 bölgemizde 12 lojistik depomuzda hizmetlerimiz devam ediyor. Türkiye genelinde yine 250 temsilciliğimizde yapmış olduğumuz bütün faaliyetlerde insanlara yardım etmeye çalışıyoruz. Bu vesile ile bugünde Suriye deki kardeşlerimize İnsani Yardım Malzemelerini göndermek çaba harcayan başta İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN TOK, “ MAZLUM KARDEŞLERİMİZİN BİZLERE İHTİYACI VAR”

Belediye olarak farklı coğrafyalarda ihtiyaç sahiplerine yardımları sürdürdüklerini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Muharrem ayının içinde olduğumuz güzel bir günde böyle güzel bir hayır için vatandaşlarımızla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Beşir Derneğinin desteğiyle İnsani Yardım Malzemesi taşıyan yardım TIR’ını Suriye deki mazlum kardeşlerimize dualarla uğurlamanın onuru ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak en çok insani yardım yapan ülkeyiz.  Türkiye Cumhuriyetinin Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya da ki zirvede mazlum toprakları için vermiş olduğu mücadeleyi tüm dünya ile birlikte izledik. Bizlerde bu doğrultuda mazlum kardeşlerimize yardım eli ulaştıra bilmek için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki o topraklarda yaşayan kardeşlerimizin bizlere ihtiyacı var. Bu vesile ile Samsun Semerkand Vakfı Başkanı Zekai Murzioğlu, Beşir Derneği Karadeniz Sorumlusu Cemil Aysel ve yardım eli uzatan tüm halkımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.    

Uğurlama Törenin ardından yardım TIR’ı okunan dualar ile Suriye’ye uğurlandı.

 

adminadmin